Вбивство українського баскетболіста у Німеччині: затримано трьох підозрюваних

12:12, 16.02.2024
Вбивство українського баскетболіста у Німеччині: затримано трьох підозрюваних

17-річний український баскетболіст Володимир Єрмаков виступав за молодіжну збірну. (Фото: Федерація баскетболу міста Києва)

Трьох осіб, підозрюваних у вбивстві 17-річного українського баскетболіста Володимира Єрмакова затримала німецька поліція – це німець грецького походження та двоє сирійців.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання RND.

 

"Після насильницької смерті 17-річного українця під час конфлікту в Оберхаузені поліція заарештувала ще трьох молодих людей", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що арешти були проведені у п'ятницю вранці. Заарештовані за підозрою у вбивстві українця - 14-річний німець грецького походження з міста Херне та двоє сирійців 14 та 15 років з Гельзенкірхена.

 

Головним підозрюваним залишається 15-річний німець турецького походження з Гельзенкірхена, який вже кілька днів перебуває під вартою. Як заявили у поліції, поточний стан розслідування свідчить, що саме він завдав жертві смертельних ножових поранень.

 

Мотиви злочину все ще з'ясовуються. Раніше слідство заявляло, що "немає конкретних ознак злочину на ґрунті ксенофобії". Натомість у п'ятницю речник поліції заявив, що наразі з’ясовується, чи часто підозрювані використовували однакову тактику під час пограбувань. Зазначається, що є підстави вважати, що це не перший випадок, коли група діяла таким чином, однак цього разу ситуація загострилася настільки, що одна жертва нападу загинула.

 

Додамо, що у німецькому місті Дюссельдорф унаслідок нападу ввечері 10 лютого загинув 17-річний український баскетболіст Володимир Єрмаков, його друг Артем Козаченко потрапив до реанімації. Вони виступали за молодіжну команду ART Giants (U-19) з Дюссельдорфа.

 

Згідно з повідомленнями, двоє молодих спортсменів з України, ймовірно, їхали в автобусі від торгового центру CentrO до головного залізничного вокзалу в місті Оберхаузен близько 20:00. Виникла суперечка з іншими молодими людьми, за даними ЗМІ, напевно українців спровокували. Баскетболісти вийшли з автобуса на головному залізничному вокзалі, щоб сісти на потяг додому в Дюссельдорф, і одразу зазнали нападу. Молоді люди зазнали тяжких травм від ножових ударів, а Єрмаков згодом помер у клініці під час екстреної операції.

 

15-річний зловмисник завдав двом українцям загалом дев’ять ударів ножем у грудну клітку та живіт. За даними поліції, серйозних поранень у результаті сварки зазнали також іще двоє молодих людей: сирієць (14 років) і німкеня з ліванським корінням (13 років).

 

Спочатку зловмисники втекли непоміченими. Втім, поліцейські за відеозаписами з місця злочину швидко встановили нападника, який раніше уже неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців за кілька розбійних нападів. Ним виявився 15-річний німецький студент турецького походження з Гельзенкірхена.

 

Як повідомляла УМ, злочинне угруповання ошукало українців на мільйони «продаючи» дрони для ЗСУ.