Валієва «посприяла»: російських фігуристів офіційно позбавили «золота» Олімпіади-2022

12:46, 30.01.2024
Валієва «посприяла»: російських фігуристів офіційно позбавили «золота» Олімпіади-2022

Російська фігуристка Каміла Валієва "балувалась" допінгами.

Після дискваліфікації на чотири роки російської фігуристки Каміли Валієвої через допінг-справу Олімпійську збірну Росії офіційно позбавили золотих нагород Олімпійських ігор-2022 у командному турнірі з фігурного катання.

 

Як інформує УМ, про це повідомило "Суспільне спорт".

 

Відповідне рішення затвердив Міжнародний союз ковзанярів, врахувавши рішення CAS щодо дискваліфікації Валієвої.

 

У вердикті ISU вказано, що результати Валієвої у командному турнірі з фігурного катання (коротка та довільна програма) анульовані. Таким чином, збірна ОКР втратила перше місце, новими олімпійськими чемпіонами стали Сполучені Штати.

 

Повідомляється, що водночас Олімпійський комітет рф все ж здобуде медаль у командному турнірі.

 

Таким чином, з двома анульованими результатами Валієвої збірна Олімпійського комітету Росії перемістилася на третє місце, випередивши на одне очко Канаду.

 

Також ISU затвердила й інші санкції проти Валієвої, позбавивши її всіх нагород через дискваліфікацію CAS. Зокрема "золота" чемпіонату Європи-2021, новою переможницею стала інша росіянка Анна Щербакова.

 

Що було раніше: Перед цим Спортивний арбітражний суд дискваліфікував російську фігуристку Камілу Валієву на чотири роки через допінг-справу і позбавив усіх медалей починаючи з 25 грудня 2021 року.

 

Як повідомляла УМ, «Невинні жертви»: президент УЄФА поспівчував російським спортсменам.