Костюк надихнула: українка Ястремська вийшла у чвертьфінал Australian Open

13:01, 22.01.2024
Костюк надихнула: українка Ястремська вийшла у чвертьфінал Australian Open

Ястремська зіграє у чвертьфіналі Australian Open.

У чвертьфінал Australian Open вийшла вже друга українська тенісистка Даяна Ястремська, яка розгромила білоруску Вікторію Азаренко.

 

Як інформує УМ, про це повідомило 22 січня «Суспільне. Спорт» у соцмережі Х.

 

Ястремська була однією з трьох українок, що пройшли до четвертого кола на Australian Open 2024. Раніше українка Марта Костюк розгромила у матчі 1/8 фіналу росіянку Марію Тімофеєву і вперше в карʼєрі пройшла до 1/4 турніру в Австралії. Ястремська теж вийшла до чвертьфіналу вперше у своїй карʼєрі.

 

Матч між тенісистками тривав 02:10 години. Ястремська продовжила грати агресивно й у другій партії: закінчила поєдинок з 38 віннерами, але й здійснила 37 невимушених помилок.

 

Водночас тенісистка Еліна Світоліна після другого гейму в 1/8 фіналу викликала на корт фізіо, вказуючи на проблеми зі спиною. Після завершення медичного тайм-ауту українка програла гейм на своїй подачі та вирішила знятися з матчу — пізніше вона пояснила, що в неї прихопило спину. Світоліна сподівається, що це швидкоплинна проблема і що вона зможе повернутися до тренувань, можливо, за тиждень.

 

Турнір «Великого шлему» Australian Open 2024 проходить у Мельбурні з 14 до 28 січня. Призовий фонд становить 86,5 млн австралійських доларів.

 

Як повідомляла УМ, Костюк «в ударі»: тенісистка вперше пройшла в четвертий раунд Australian Open.