Боротьба українського народу дає мені велику мотивацію – Еліна Світоліна

20:18, 13.01.2024
Боротьба українського народу дає мені велику мотивацію – Еліна Світоліна

За словами Світоліної, боротьба українського народу дає їй мотивацію після повернення у теніс. (facebook.com/UkrainianTennisFederation)

Перша ракетка України Еліна Світоліна розповіла про мотивацію, яку їй дає український народ після повернення у теніс.

 

Наразі вона готується стартувати на Australian Open.

 

Як інформує Україна молода, тенісистку цитує видання The Athletic.

 

Після повномасштабного вторгнення Росії Світоліна стала амбасадором фандрейзингової платформи UNITED24, створеної за ініціативи президента України. Наприкінці минулого року Еліна приїхала до України та, зокрема, зустрілась з військовослужбовцями підрозділу "Хартія", який вона фінансово підтримує.

 

За словами Світоліної, боротьба українського народу дає їй мотивацію після повернення у теніс.

 

"Для мене дуже велика мотивація бачити, що в Україні життя продовжується. В українців настільки незламний дух, що ніщо не може їм по-справжньому завадити, ніщо не може зламати їхній дух. Це дійсно величезна мотивація для мене, коли я граю у важкому матчі", - каже перша ракетка.

 

І додає: "Коли я стикаюся з важкими моментами свого життя, я завжди нагадую собі про людей, яким доводиться мати справу з війною, яким доводиться мати справу з втратою домівок. Вони просто намагаються вижити, жити нормальне життя. І, звичайно, [мене мотивують] воїни, чоловіки і жінки, які захищають нашу країну, які взяли до рук зброю".

 

Тенісистка відзначила, що успішних результатів у минулому сезоні — виходу до чвертьфіналу Ролан Гаррос та півфіналу Вімблдона — вона досягла зокрема й завдяки підтримці від вболівальників.

 

 

"Я отримала величезну підтримку від українців, а також у всьому світі, і це дійсно спонукало мене йти до більшого, штовхати себе вперед. Я зіграла в чвертьфіналі Ролан Гаррос, потім у півфіналі Вімблдона, грала у чудовий теніс і була надзвичайно мотивованою, з ясним розумом і свіжою енергією", - сказала Еліна Світоліна.

 

Нагадаємо, що Cвітоліна повернулась у Тур навесні 2023 року після річної паузи, пов'язаної з народженням дитини. У минулому сезоні українка піднялась з 1081-го місця у топ-25 світового рейтингу та перемогла у номінації "Повернення року" від WTA.

 

Як повідомляла "УМ", зараз Еліна Світоліна та інші провідні атлети готуються до першого у 2024 році турніру серії «Великого шолома» — Australian Open.