«Ігри нескорених»: найкращий результат України за історію виступів – 34 медалі, фото

10:59, 17.09.2023
«Ігри нескорених»: найкращий результат України за історію виступів – 34 медалі, фото

На останніх змаганнях наші хлопці зробили фінальний ривок та вибороли золото з командної стрільби з лука! (Фото: Фейсбук Invictus Games: Team Ukraine)

На Іграх нескорених українська збірна виборола рекордну кількість нагород за всю історію виступів — 12 золотих, 14 срібних і 8 бронзових медалей.

 

Як інформує УМ, про це повідомили Invictus Games: Team Ukraine у Фейсбуці.

 

У завершальний день змагань українці вибороли золоту медаль у командному турнірі зі стрільби з лука. У фіналі команда здолала Польщу з рахунком 6:0.

 

Загалом Україну представляли 25 учасників, які вибороли на змаганнях 34 медалі. Це найкращий результат в історії виступів українців. У Торонто-2017 команда здобула 14 нагород, у Сіднеї-2018 — 20, а в Гаазі-2022 — 16.

 

Вадим Мазніченко робить "золотий" постріл.

 

Нагадаємо, що Invictus Games (Ігри нескорених) — це міжнародні мультидисциплінарні змагання для колишніх і нинішніх військових, які дістали поранень чи захворювань під час виконання бойових завдань.

 

 

Ігри започаткував британський принц Гаррі, герцог Сассекський, у 2014 році. Їхня мета — підтримка військовослужбовців і ветеранів на шляху до соціальної інтеграції. Цьогорічні змагання проходили в Дюссельдорфі з 9 по 16 вересня, у них взяли участь 600 учасників із 22 країн. Україну представляли 25 учасників: військові та волонтери ЗСУ, Нацгвардії, Національної поліції та добровольчих батальйонів.

 

Як повідомляла УМ, «Ігри нескорених»: у перший день в Дюссельдорфі українці вибороли 6 медалей.