Олександр Усик планує балотуватися у президенти

15:13, 14.07.2023
Олександр Усик планує балотуватися у президенти

Олександр Усик мріє про кар´єра на Банковій

Чемпіон світу з боксу в суперважкій вазі за версіями IBF, WBA, WBO, IBO, українець Олександр Усик заявив, що має наміри балотуватися у президенти.

 

Як інформує Україна молода, про це Усик сказав у коментарі YouTube-каналу Seconds Out, опублікованому 13 липня.

 

Українського боксера запитали, що він робитиме, коли історія з його ймовірним боєм проти британського чемпіона світу за версією WBC Тайсоном Ф'юрі закінчиться.

 

"Піду в крузервейт [першу важку вагу], ще раз стану абсолютним чемпіоном, а потім зав'яжу й піду балотуватися у президенти", – відповів Усик.

 

Він уточнив, чи варто президенту України Володимиру Зеленському хвилюватися.

 

"Зеленський спокійний, бо в нього є сила", – зазначив Усик.

 

Після того, як переговори про організацію бою між Усиком і Ф'юрі зазнали невдачі, Всесвітня боксерська асоціація (WBA) зобов'язала українця провести бій із британцем Даніелем Дюбуа. Їхній поєдинок відбудеться 26 серпня у Вроцлаві (Польща).  

 

Усик – заслужений майстер спорту України, є олімпійським чемпіоном (2012 рік) і абсолютним чемпіоном світу з боксу в першій важкій вазі (2018 рік).

2019 року український боксер заявив про перехід у суперважку вагову категорію.

 

21 серпня 2022 року Усик у бою проти британця Ентоні Джошуа захистив чемпіонські пояси IBF, WBA, WBO та IBO, які відібрав у нього ж у вересні 2021 року. 
 


Як повідомляла УМ, чемпіон світу за версіями WBA, WBO та IBF у надважкій вазі Олександр Усик прийшов  до Києво-Печерсько лаври у день, коли ченці й попи МП мають покинути заповідник.