Росія не поверне медалі спортсменів після допінг-скандалу на Сочі-2014

19:38, 29.11.2017
Росія не поверне медалі спортсменів після допінг-скандалу на Сочі-2014

Дискваліфіковані через вживання допінгу росіяни не хочуть повертати олімпійські медалі Сочі-2014.

Міністерство спорту Російської Федерації заявило, що лижники і бобслеїсти, відсторонені від Олімпіад і позбавлені нагород за Олімпійські ігри 2014, не мають наміру повертати медалі і проситимуть Міжнародний спортивний суд у Лозанні розглянути їхні позови до Олімпіади-2018.

 

Про це повідомляє прес-служба Мінспорту РФ у середу.

 

«Федерація бобслею Росії і Федерація лижних гонок Росії готові подати апеляції в CAS і проситимуть про прискорений розгляд позовів, щоби встигнути до Олімпійських ігор», - ідеться в повідомленні.

 

У прес-службі заявили, що відсторонені спортсмени «не мають наміру віддавати медалі і будуть судитися».

 

«Міністерство спорту надає і надаватиме всебічну підтримку всім спортсменам, які були дискваліфіковані рішенням комісії МОК», - наголошено в повідомленні.

 

Як відомо, Олімпійські ігри-2018 у Пхенчхані пройдуть 9- 25 лютого наступного 2018 року.

 

Як повідомляла «УМ», у вересні 2017 року з’явилася спільна заява антидопінгових агентств 17-ти країн з вимогою усунути Росію від зимових Олімпійських ігор 2018 року.

 

Борці з допінгом наголосили, що розслідування порушень на Олімпіаді 2014 року у Сочі досі не завершене, а Росія не виконує обіцянок про чистоту спорту. Автори звернення закликали Міжнародний олімпійський комітет покарати Росію за допінговий скандал.

 

27 листопада Міжнародний олімпійський комітет дискваліфікував ще п'ятьох російських спортсменів, які брали участь в Сочі-2014.