Олександр Усик забрав чемпіонський пояс WBO у польського звіра

09:38, 18.09.2016
Олександр Усик забрав чемпіонський пояс WBO у польського звіра

Олександр Усик і Кшиштоф Гловацьки.

Український боксер Олександр Усик переміг поляка Кшиштофа Гловацьки і став новим чемпіоном світу за версією Всесвітньої боксерської організції (WBO) у важкій вазі в польському Гданську на Ergo Arena в ніч на неділю.

 

У поєдинку проти Кшиштофа Гловацьки українець в синьо-жовтих трусах із тризубом вперше провів усі дванадцять раундів бою і здобув перемогу одноголосним рішенням суддів за очками: 119:109, 117:111, 117:111.

 

Із самого початку бою 29-річний Усик мав перевагу над опонентом, постійно нарощуючи її. Вже у 8 раунді стало зрозуміло, що врятувати чинного чемпіона світу 30-річного Гловацьки може тільки нокаут. Але, завдати який-небудь важкий удар, який міг все змінити, поляк просто не зміг.

 

 

Наш боксер Усик став чемпіоном світу, провівши всього 10 боїв на професійнму рингу. Попередні 9 боїв українець завершував достроково нокаутом.

 

Перед боєм тренер українського важковика Джеймс Алі Башир сказав польським ЗМІ, що «Гловацьки - звір, але команда українця їде у Польщу, щоб «зжерти» цього звіра».

 

Самого ж Усика засвистали польські вболівальники після його перемоги над «звіром» Гловацькі. 

 

«Прошу вибачення у польських уболівальників, нічого особистого, це спорт», - відразу спробував розрядити обстановку наш спортсмен.

 

 

Говорячи ж про сам поєдинок, Усик зазначив: «Я грамотно провів бій. Це заслуга мого тренера, що не пішов у розміни, продовжував тримати дистанцію, не відповідав на провокації. Було багато всіляких нюансів, але я зміг витримати ту лінію, яку взяв спочатку. І тільки завдяки цьому зумів перемогти.»

 

Відповідаючи на запитання польських журналістів про те, чого не вистачило його суперникові, Олександр Усик відзначив: «Я не знаю що треба робити Гловацьки, це завдання його тренера. Підказати йому, що потрібно робити Кшиштофу далі. Це хороший боксер, але сьогодні був не його вечір».

 

 

Зазначимо, що для Гловацькі це був 27-й бій на професійному рингу, він вперше зазнав поразки. Матч-реванш не передбачений контрактом.

 

Олександр Усик – Олімпійський чемпіон-2012, чемпіон світу-2011, чемпіон Європи-2008.

 

Польські ЗМІ приділяли неабияку увагу поєдинку у Гданську: його називали не інакше, як «війною на рингу», «бій, в якому нема явного фаворита» і «видовищем, якого Польща ще не бачила». Адже вперше пояс чемпіона світу боксер-поляк захищав і втратив у своїй рідній країні.

 

Кшиштоф Гловацьки жартував перед боєм: «Я не мав нагоди виступати на Олімпіадах, але у якості компенсації зараз маю шанс перемогти олімпійського чемпіона».