Горе Абдулова

13.09.2007
Горе Абдулова

Олександр Абдулов.

Провідний актор театру «Ленком», народний артист Росії змушений скасувати найближчі творчі плани і зосередитися на боротьбі за життя.

Діагноз «рак легенів» Олександру Абдулову поставили лікарі Ізраїльської клініки «Іхілов», куди актор поїхав підлікуватися після недавньої операції. Про такий вирок ні Олександр Гаврилович, ні його рідні та близькі навряд чи могли здогадуватися, адже на лікарняне ліжко в севастопольській лікарні Абдулов потрапив після того, як його «прихопила» проривна виразка шлунка. Тепер усі інші проблеми, у тому числі й ця сама виразка, для Абдулова відійшли на другий план: четверта стадія раку — це надсерйозно, але протистояти хворобі не лише можна, а й треба. За даними інтернет–видання newsru.com, зараз одного з наймаститіших російських акторів готують до хіміотерапії, але, оскільки організм Олександра Абдулова виснажений попередньою операцією, лікарі переживають, що організм пацієнта може втратити здатність опиратися хворобам. Тому на консиліумі вирішили відразу після лікування одягти на хворого маску і обмежити коло його спілкування. Наразі актор схуд на 20 кілограмів.

Разом з Абдуловим в Ізраїлі перебуває його дружина Юля. Навідав товариша і художній керівник театру «Ленком» Марк Захаров. Повернувшись, Марк Анатолійович повідомив ЗМІ наступне: «Я був радий побачити живого, веселого Олександра Гавриловича, який знає про свій страшний діагноз, але готовий боротися з хворобою. За найсприятливішого протікання хвороби він зможе повернутися на роботу в театр наприкінці сезону. Інший варіант навіть не хочеться обговорювати».

А на найближчій прем’єрі в «Ленкомі», виставі «Одруження», Абдулова замінить актор Сергій Чонішвілі. Цю заміну Марк Захаров робить із згоди самого Олександра Гавриловича.