НОВИНИ ПЛЮС

12.09.2007

Луценко виграв суд у Генпрокуратури

Шевченківський райсуд Києва визнав недостовірною інформацію Генеральної прокуратури про наявність у лідера блоку «Наша Україна — Народна самооборона» Юрія Луценка ізраїльського громадянства та нерухомості в Ізраїлі. Такі дані в ефірі телеканалу «Інтер» свого часу наводив заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін. За словами адвоката Луценка Юрія Мартиненка, суд своїм рішенням зобов’язав ГПУ спростувати цю інформацію, зобов’язав телеканал надати для цього ефірний час. Також Генпрокуратура має задовольнити матеріальні вимоги Луценка про відшкодування йому 1 грн. моральної шкоди.

Відключено урядовий зв’язок для депутатів

Указ Президента про відключення Верховної Ради від урядового зв’язку є незаконним. Про це вчора на брифінгу заявив міністр юстиції Олександр Лавринович. За його словами, існує закон, який регулює діяльність служби державного зв’язку, а указ Президента порушує і цей нормативний акт, і закон про статус народного депутата України.

Перед цим Голова Верховної Ради V скликання Олександр Мороз звернувся до Прем’єр–міністра Януковича з проханням не відключати його від урядового зв’язку.

БЮТ може притягнути Мороза до криміналу

Блок Тимошенко має намір звернутися до Генеральної прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу проти Олександра Мороза у зв’язку з проведенням засідання парламенту 4 вересня. Про це сама Юлія Тимошенко повідомила на прес–конференції у Переяславі–Хмельницькому. За її словами, Мороз «задіяв бюджетні ресурси для зібрання незаконної сесії Верховної Ради».

Голова Верховного Суду іде з Вищої ради юстиції

Голова Верховного Суду Василь Онопенко заявляє про неможливість брати участь у роботі Вищої ради юстиції у зв’язку з її тенденційністю та намаганням працювати в нелегітимному складі. Він також наголосив, що не вбачає правових підстав для участі у роботі ВРЮ, доки її діяльність не буде приведено у відповідність із законодавством.

Нещодавно колишнього лідера СДПУ(о) та керівника адміністрації Президента Кучми Віктора Медведчука було поновлено на посаді члена ВРЮ.

Остання крапка у справі «Пори»

Вищий адміністративний суд залишив у силі рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування реєстрації Центральною виборчою комісією партії–клона «Пора» на вибори Верховної Ради.

Церковна нагорода для Мороза

Лідер Соціалістичної партії, голова Верховної Ради V скликання Олександр Мороз одержав орден Святого Володимира І ступеня. У Свято–Успенському храмі Почаївської Лаври її вручив Морозу архієпископ Львівський і Галицький УПЦ МП Августин.