НОВИНИ ПЛЮС

11.09.2007

«Вогнепальний» Ківалов зацікавив СБУ

В. о. голови СБУ Валентин Наливайченко вимагає від міністерств транспорту та внутрішніх справ розслідування факту доставки зброї на борт літака народним депутатом 5–го скликання, кандидатом у ВР від Партії регіонів Сергієм Ківаловим. Як повідомив Наливайченко в прямому ефірі ICTV, влітку в аеропорту «Бориспіль» пасажири міжнародного рейсу помітили в одного чоловіка бойовий пістолет. Пасажири повідомили стюардесі й капітанові корабля, зброю вдалася вилучити. Чоловіком, який пройшов на борт без контролю на авіаційну безпеку, маючи при собі нагородний пістолет, виявився депутат Ківалов.

МВС не хоче Сала

Міністерство внутрішніх справ оскаржило у Львівському адміністративному апеляційному суді рішення Галицького районного суду Львова про поновлення Олега Сала на посаді начальника УМВС у Львівській області. Як повідомляє «Обком», 6 вересня суд прийняв позов до розгляду. Нагадаємо, що у 2005 році проти Сала були порушені дві кримінальні справи: за статтями КК про перешкоджання здійсненню виборчого права з використанням службового становища і зловживання владою чи службовим становищем, здійснене співробітником правоохоронних органів.

У білому в Кабмін пройдете швидше

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко обіцяє, що в разі її приходу до влади отримана Рінатом Ахметовим компанія «Дніпроенерго» буде перепродана за схемою «Криворіжсталі» — на відкритому аукціоні з відповідними зобов’язаннями інвесторів. «І не будуть повторюватися такі речі, коли «Дніпроенерго» було отримано у власність Ахметова постановою уряду без будь–яких інвестзобов’язань. Це друга «Криворіжсталь», щоб ви розуміли», — зазначила Тимошенко. Наприкінці зустрічі з виборцями ЮВТ сказала, що білі футболки з логотипом БЮТ, які роздають у рамках агітації, — це «наш фірмовий одяг, з яким ви зможете заходити в уряд значно швидше, ніж без нього».

Цушко — «антикорупціонер»

Міністр внутрішніх справ, кандидат у депутати від Соцпартії Василь Цушко запропонував програму «Сім антикорупційних ініціатив», яку пропонує винести на розгляд новообраної Верховної Ради. Як повідомляє прес–служба СПУ, на думку Цушка, останні ініціативи Президента демонструють «відсутність розуміння методів боротьби з корупцією або намагання свідомого заміщення боротьби з корупцією демагогією», тому він вирішив продемонструвати свій варіант антикорупційних дій. Зокрема, міністр пропонує на законодавчому рівні регламентувати лобістську діяльність, перейти на контрактну систему найму в усіх органах державної влади, обмежити кошти, виділені з держбюджету на придбання службових автомобілів тощо.

Політичний футбол

Збірна Верховної Ради України провела товариський матч із колегами польського Сейму, відзначивши таким чином спільний виграш тендеру на Євро–2012. У грі, що відбулася в суботу ввечері на порожньому стадіоні «Динамо» в Києві, сильнішими виявилися поляки — 6:1. За українську команду, крім представників більшості, грав також «нашоукраїнець» Марущенко.