«Помаранчеві» презентували свою виборчу програму

04.09.2007

«Для людей, а не для політиків» зобов’язуються працювати представники блоку «Наша Україна — Народна самооборона». І саме так назвали свою передвиборчу програму, презентувавши її вчора в Українському домі. Про те, як саме вони планують доводити людям, що дбатимуть насамперед про їхні інтереси, розповідала перша п’ятірка блоку: Юрій Луценко, В’ячеслав Кириленко, Анатолій Гриценко, Арсеній Яценюк та Микола Катеринчук.

За словами Кириленка, «НУНС» реалізує всі соціальні ініціативи Президента Ющенка: буде збільшено допомогу при народженні дитини, зростуть на 35 відсотків пенсії трудовим пенсіонерам та до 2100 гривень — середня зарплата тощо. Блок обіцяє, що вже протягом наступного року на 58 відсотків зростуть і зарплати «бюджетників. А міністр оборони Гриценко запевнив, що до кінця 2010 року в Україні буде створена добровільна професійна контрактна армія і «2010 рік буде останнім роком примусового призову на строкову військову службу».

«Ключова ідея нашого плану дій — закон має бути один для всіх. Наш план дій — це чіткий перелік кроків з кількісними показниками і конкретними термінами їх виконання», — наголосив лідер «НУ—НаСа» Юрій Луценко. І продемонстрував журналістам «Картку зобов’язань Блоку «Наша Україна — Народна самооборона»: такий «документ» постійно матиме при собі кожен депутат та урядовець від блоку. І виборцям такі картки теж роздадуть, «аби вони могли постійно контролювати наші дії після перемоги на парламентських виборах».n