ХРОНІКА

29.08.2007

Художня гімнастика

                Українка Ганна Безсонова посіла четверте місце у багатоборстві на етапі Кубка світу, що відбувся у Любляні, столиці Словенії. Призерками стали троє росіянок — Капранова, Сесіна й Канаєва. Безсонова краще виступила в окремих видах програми, здобувши три «малі» медалі: «золото» у вправах з обручем і булавами та «срібло» за програму зі скакалкою.

Футбол

                Президент «Динамо» Ігор Суркіс готовий узяти в оренду гравця «Челсі» Андрія Шевченка. Якщо кияни подолають сьогодні у кваліфікації Ліги чемпіонів боснійський клуб «Сараєво», переговори з Романом Абрамовичем із приводу повернення до Києва вихованця школи «Динамо» мають відбутися вже завтра, оскільки трансферне вікно в Європі закривається 31 серпня.

* * *

                Донецький «Шахтар» здійснив чергове дороге придбання. За 19 млн. доларів із бразильського «Коринтіанса» до України переїхав півзахисник Вілліан Боргес Да Сильва, з яким гірники уклали угоду терміном на п'ять років.

* * *

Відбіркові матчі чемпіонату Європи 2008 р.

Група А

                Вірменія — Португалія — 1:1 (Арзуманян, 12 — К. Роналдо, 37), Бельгія — Сербія — 3:2 (Дембеле, 9, 88; Міраллас, 30 — Кузманович, 73, 90), Фінляндія — Казахстан — 2:1 (Єременко, 13; Тайніо, 61 — Бяков, 23).

                Турнірне становище: Польща — 19 (9 матчів), Фінляндія — 17 (9), Португалія — 15 (8), Сербія — 14 (8), Бельгія — 10 (9), Вірменія — 8 (8), Казахстан — 6 (9), Азербайджан — 5 (8).

 Група D

                Сан-Марино — Кіпр — 0:1 (Оккас, 54).

 Група Е

                Естонія — Андорра — 2:1 (Піройя, 34; Зелінський, 90+2 — Сильва, 87; вилучення: Клаван, 45+2; Зелінський, 90+3 (обидва — Е)).

 Група F

                Півн. Ірландія — Ліхтенштейн — 3:1 (Хілі, 5, 35; Лафферті, 56 — М. Фрік, 89).

Хокей на траві

                За підсумками чемпіонату Європи, що завершився в англійському Манчестері, жіноча збірна України фінішувала на восьмій, останній, позиції. Програвши всі три матчі у групі (останній із них — команді Азербайджану з рахунком 1:3), наші дівчата в зустрічах за 5—8-ме місця поступилися ірландкам (1:2) та італійкам (0:1).

                У жіночому фіналі Німеччина переграла Голландію (2:0), а в чоловічому — голландці здолали іспанців (3:2).

Сучасне багатоборство

                За підсумками чемпіонату світу, що завершився в Берліні, українці не змогли здобути жодної ліцензії на Олімпійські ігри 2008 року. Серед чоловіків найкраще виступив донеччанин Дмитро Кірпулянський, який посів 15-те місце. Виграв змагання угорець Віктор Хорвац. У загальному заліку наша чоловіча збірна (Кірпулянський, Павло Тимощонко, Євген Боркін) опинилася п'ятою. У жінок луганчанка Вікторія Терещук показала 26-й результат, а чемпіонкою світу стала француженка Амелі Казе.

                Надалі за право виступати на Іграх-2008 наші спортсмени спробують поборотися у фіналі Кубка світу, що відбудеться 15—16 вересня у столиці майбутньої Олімпіади — Пекіні.