НОВИНИ ПЛЮС

20.07.2007

Уряд Бразилії впаде слідом за літаком?

      За даними, що з'явилися вчора, на борту аеробуса А-320, що розбився у вівторок у Сан-Паулу, перебували не 176 осіб, як повідомлялося раніше, а 186. Ще 15 осіб загинули на землі. З-під уламків літака дістали останки 171 тіла, які наразі неможливо ідентифікувати, оскільки після зіткнення аеробуса з ангаром аеропорту, де зберігалося авіапальне, виникла пожежа і температура сягала тисячі градусів.

      Опозиція вимагає відставки міністра оборони Вальдіра Піреса, оскільки в Бразилії всім авіарухом керує військова авіація. Також звучать ще радикальніші вимоги: відставки уряду та президента.

Незалежність Косова без рішення ООН

      Рішення про політичне майбутнє сербської провінції Косово може бути прийняте без ООН, якщо Росія і надалі ветуватиме в Раді Безпеки ООН резолюцію, якою Косову надається незалежність. Про це заявив учора представник США в РБ ООН Залмай Халілзад. За день до нього з подібною заявою виступив високий представник ЄС Хав'єр Солана. Вчора мало б відбутися засідання 15 членів РБ ООН для розгляду вже п'ятого за ліком проекту резолюції щодо Косова, підготовлений США, Францією, Великою Британією та Італією. В ньому міститься заклик до сербів та косоварів упродовж наступних 120 днів провести нові переговори про статус провінції. Представник Росії в РБ ООН Віталій Чуркін напередодні заявив агенції «Інтерфакс»: «Шанси, що ця резолюція пройде, дорівнюють нулю».

Сенат США проти виведення військ з Іраку

      Республіканці заблокували в сенаті США прийнятий палатою представників законопроект, який зобов'язує президента Джорджа Буша почати поступове виведення американських вояків з Іраку до квітня 2008 року. Для схвалення законопроекту потрiбнi були голоси 60 сенаторів зі 100 . Але «за» висловилися лише 52.

Виверження вулкана в центрі Нью-Йорка

      Позавчора у вечірні години пік у центрі Нью-Йорка пролунав вибух, який нагадував виверження вулкана: утворився кратер діаметром 20 метрів, у який провалилася вантажівка і з якого ще кілька годин вилітали каміння та мул. Насправді на перехресті 43-ї вулиці та Лексингтон авеню на Манхеттені прорвало трубу міського паропроводу, яким щороку прокачують мільйони тонн пари для опалення будинків. З огляду на серйозність ситуації евакуювали мешканців сусідніх вулиць та залізничний вокзал Гранд-Сентрал. За повідомленнями «Ассошіейтед пресс», один літній чоловік помер від серцевого нападу, а 16 осіб потрапили до шпиталів iз пораненнями та опіками, двоє з них досі у критичному стані.

Автокатастрофа в Угорщині

      Щонайменше семеро осіб загинули та 16 отримали поранення вчора вранці в автокатастрофі, яка сталася в місцевості Мако на півдні Угорщини. Румунський автобус iз 35 туристами зіштовхнувся з вантажівкою. Вина за трагедію покладається на водія вантажівки, котрий з незрозумілих причин вивів машину на зустрічну смугу і врізався в автобус.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>