Весільна магія

10.07.2007
Весільна магія

Замiсть дружок шлейф нiс вiтер. У суботу в Центральному загсi взяло шлюб 77 пар. (Фото Дар’ї АЛЕКСАНДРОВОЇ.)

      Минулого року багато людей з жахом очікували страшних трагедій, настання яких передвіщало нещасливе поєднання трьох шісток — 06.06.06. А от цьогоріч прихильники прикмет, навпаки, вирішили заручитися підтримкою вищих сил. Тож у «магічну» дату — 7 липня 7-го місяця і 7-го року третього тисячоліття — в Україні та світі стався справжній весільний бум.

 

Хоча й піст, а одружитись хочеться

      ...У Центральному РАЦСі Києва 7 липня ніде яблуку було впасти: урочисто прикрашені автівки з щасливими молодятами все під'їжджали й під'їжджали. Магічну дату, правда, трохи зіпсувала погода — було прохолодно, сильний вітер постійно шарпав наречених за фату, а після обіду ще й пішов дощ. Але настрою молодятам це не зіпсувало! Забобонних пар, які виявили бажання взяти шлюб саме у цьому РАЦСі, виявилося... 77! Керівник обрядової служби Центрального відділу реєстрації шлюбів столиці Зінаїда Корзун називає такий збіг абсолютно випадковим: «Взагалі-то 7 липня ми планували одружити 74 пари, однак в останній момент на шлюбну церемонію напросилися ще три пари», — розповідає вона. «Очевидно, молодята зважають на співпадіння трьох сімок. — Ми спеціально не вивчали це питання, але за кількістю поданих заяв бачимо, що величезна кількість бажаючих одружитися в цей день пов'язана саме з незвичайною датою».

      Загалом в Україні у суботу було укладено 5 тисяч 221 шлюб, що приблизно у 2,5 раза перевищує звичайні показники середньостатистичної суботи. Приміром, 30 червня вирішили побратися лише 2 тисячі 192 пари. Відлуння «сімкового» буму відчуватимуть працівники РАЦСів і найближчої суботи, на яку заплановано 4321 укладання шлюбів. Бо ж 7 липня — не гумове, і всіх бажаючих дата не змогла вмістити. До того ж пари, які хотіли поєднати офіційний шлюб із вінчанням, добровільно перенесли весілля на наступну суботу. Наразі ж бо ще триває Петрівський піст і в церквах не вінчають.

      Цікаво, що в більш релігійних західних та центральних регіонах України поєднання «чарівних» чисел не викликало особливого ажіотажу серед молодят — для поєднання в шлюбі ті вибрали наступну суботу. Натомість мешканці сходу та півдня нашої держави хотіли конче одружитися саме 7 липня, а вже на 14 липня, коли закінчиться піст, заяв на одруження подали значно менше...

РАЦСи працювали до ночі

      Працівникам головного РАЦСу Києва в суботу довелося працювати в авральному режимі. Зазвичай реєстрація шлюбів відбувається з 9-ї ранку до 6-ї вечора, проте за «магічних» обставин РАЦС працював в екстремальному режимі — допізна.

      Забронювати собі шлюбну церемонію на 7 липня треба було заздалегідь — з 10 січня до 21 березня. А «звичайний» прийом заяв тривав з 14 квітня до 6 червня. Окрім того, в деяких випадках (наприклад, вагітність або загроза життю) українське законодавство дозволяє подати заяву навіть за день до шлюбної церемонії, чим і скористалися напередодні 7.07.07. декілька відчайдушних пар. Приміром, у цей «конвеєр» «затесалася» й інтернаціональна пара: поєднатися шлюбом у «бермудському трикутнику» (так у народі називають Центральний РАЦС) вирішили американець та наша співгромадянка. Виявляється, у забобони вірять не лише у нас...

      Власниця магазину весільних суконь при Центральному РАЦСі Наталія Онищенко каже, що до її салону зрідка забігають такі «екстремальні» пари. «У нас можна замовити вбрання навіть у день церемонії, — пояснює вона. — Проте сьогодні такого ще не було», — зітхає з полегкістю пані Наталія.

      Після офіційних урочистостей у РАЦСах молодята роз'їжджалися хто куди: серед раритетних автомобілів, припаркованих біля столичних церков, яблуку ніде було впасти. Втім там не вінчали, тож пари лише фотографувалися біля святинь. Традиційно багатолюдно було біля Андріївської церкви. Після візиту у святе місце молодята фотографувалися біля пам'ятника героям фільму «За двома зайцями». Тут ми і вихопили наречених Сергія та Олену. Вони розповідають, що одружуватися 7.07.07. зовсім не планували: просто хотіли влаштувати весілля посеред літа. Аж потім помітили «цікаву» дату і вирішили обрати для реєстрації шлюбу саме її. Свою забобонність новоспечене подружжя категорично заперечує. «Нам принесе удачу не дата, а вже те, що ми разом», — запевняють вони. Незважаючи на це, пара зізнається, що голову нареченої прикрашають сім шпильок, а її обручка містить сім камінців.

Чи така вже й магічна «сімкова» дата?

      «Усім хочеться бути щасливими у шлюбі та мати дітей, — каже нумеролог Людмила Савіна. — Сума всіх цифр, які входять у дату 07.07.2007., складає 5. Послідовники Піфагора та інші філософи розглядали число 5 як символ здоров'я та змін, а єгиптяни вважали його знаком процвітання, — втаємничує вона. — Але в цілому 5 символізує шлюб та розмноження. Таке уявлення міститься в ідеї, що 5 — це сума 3 і 2, чоловічого та жіночого чисел, а в коханні жінка саме «додається» до чоловіка», — розповідає пані Людмила.

      «Через те, що сімок три, варто звернути увагу і на число 3, — продовжує нумеролог. — Трійка — також сильне число удачі, що ділиться лише на одиницю та на себе. У магії трійку використовують із метою оволодіння могутньою силою творіння».

      Але, незважаючи на непогану загальну характеристику 7 липня, ця дата не може позитивно позначитися на всіх молодятах. «У цьому випадку все залежить від дня та місяця народження людини, — розповідає Людмила Савіна. — Дата 07.07.07. дуже сприятлива й має важливе значення для тих, хто народився 7-го, 16-го або ж 25-го числа будь-якого місяця. Особливо ж вдала ця дата для тих молодят, які беруть шлюб у свій  2-й, 3-й або 6-й персональний рік», — підсумовує нумеролог.

Вікторія ДОЛГОВА,
Петро ТАРАНЮК.

 

А ТИМ ЧАСОМ...
Весільний бум не оминув i зірок

*   У «магічну» суботу вийшла заміж за відомого баскетболіста Тоні Паркера «відчайдушна домогосподарка» Єва Лонгорія. Пара обвінчалася в паризькій церкві, де раніше одружувалися члени королівської родини. Саме весілля відгуляли в старовинному замку на північ від Парижа. До речі, журнал Celebrity, який отримав від пари ексклюзивне право знімати весільну церемонію, заплатив за це задоволення 2 мільйони доларів.

*   7 липня нарешті вийшла заміж і російська балерина Анастасія Волочкова. «Щасливу» дату зірка обирала навмисне, адже з батьком своєї доньки бізнесменом Ігорем Вдовіним вона могла одружитися й значно раніше. Але балерина вірить, що таке рідкісне поєднання цифр зробить шлюбний союз вічним. Церемонія одруження відбулася в Катерининському палаці Петербурга, а на весілля молодята запросили 500 гостей. Платтів Волочкова пошили собі аж п'ять, адже гуляли весілля три дні — у неділю — в Москві, а в понеділок весільна процесія перемістилася до Сочі.

*  У Сочі минулої суботи одружився і актор і шоумен, зірка КВК Михайло Галустян. Церемонія, де були тільки батьки наречених, відбулася в ЗАГСі Центрального району курортного міста. День 7 липня Михайло і Віка обрали не випадково: по-перше, вірять, що ця дата принесе їм щастя, по-друге, у нареченої 7-го — день народження. Що ж, принаймні на подарунках дружині новоспечений чоловік у майбутньому зможе економити. З вбранням молоді вирішили не церемонитися: Михайло приїхав у ЗАГС у червоній сорочці, а наречена — в червоному платті, яке купила в одному з весільних салонів.

 

ДОВІДКА «УМ» 

Перед тим, як дізнатися, який у вас персональний рік, спочатку треба вирахувати персональне число. Для цього до уваги береться день та місяць народження. Цифри, які входять у цю дату, треба додавати, поки результатом не виявиться цифра від 1 до 9. Наприклад, для людини, яка народилася 20.12., розрахунок виглядатиме так: 2+ 1+2=5. Отже, персональне число — 5. У 2007 році число персонального року збігається з персональним числом людини. Тобто для тих, у кого воно дорівнює 5, нинішній рік є 5-м персональним роком.

  • «Поверніть нам Україну!»

    ...Поїздка у Крим до друзів лише на перший погляд здавалася мені приємною пригодою, а в реальності подорож перетворилася на постійне нервування, втрачений час та зустріч із людьми, повними розчарування. >>

  • Зцілення за гамбурзьким рахунком

    Збройні сили Німеччини — Бундесвер — мають загалом п’ять госпіталів у різних містах країни. Ми заходимо в той із них, що в Гамбурзі, на Лессерштрасе, 180. Надворі зимно; стоїть густий, як молоко, туман — такого в найбільшому портовому місті ФРН не бачили вже давно. >>

  • Хто рано встає, тому вишиванки — на вибір

    То колись пана було видно по халявах. Нині треба брати вище. На піку популярності — вишиванки. За ними легко ідентифікувати українців, скажімо, в натовпі на Манхеттені, Єлісейських полях чи на ЧС-2014 у Ріо-де-Жанейро. Що вже казати про Україну. >>

  • На півночі, де ялинки ростуть

    Йдеться не про крайню північ, де казкова Герда шукала свого Кая, а про північ Сумщини. Край, утім, не менш красивий, ніж казковий.

    Пам’ятаю, коли ще студенткою–практиканткою вперше приїхала до північних районів області, була вражена дерев’яними будинками, воротами з дерев’яними дашками... >>

  • Хильнемо історії?

    Ще задовго до появи в Тернополі цього незвичайного музейного закладу тут було створено «Самогонну ресторацію» — родинну корпорацію закладів громадського харчування, емблемою якої є долоня із зображеним на ній серцем. Такий символ господарі пояснюють прагненням вкладати у справу своїх рук максимум любові. >>

  • За Київ, до перемоги!

    Осінній недільний ранок для мешканців житлового масиву Троєщина минулого тижня був особливим. Адже на вулицях району можна було побачити німців, що спокійно розгулювати з автоматами в руках та мило посміхалися перехожим. Здавалося, ніби зараз не 2013 рік, а період Великої Вітчизняної і столиця знову окупована гітлерівцями. >>