Поради від мера

10.07.2007
Поради від мера

Сергiй Одарич.

      Черкаський мер Сергій Одарич згадав про своє колишнє ремесло (раніше він був головним редактором київської опозиційної газети «Ми») і знову взявся за перо. Щойно він видав свою книжку «Справедливість власноруч». Тираж книги — 30 тисяч, і вона може стати порадником не тільки для кожного громадянина Черкас, як зазначено на її титульній сторінці, а й для мешканців з інших міст України. Оскільки в дев'яти її розділах читачі знайдуть вичерпні відповіді на запитання, які щодень ставить їм життя, зокрема як стати господарем у власному домі, що та в який термін зобов'язане ремонтувати РЕУ у вашій багатоповерхівці, як знайти управу на цю контору, добиватися у чиновників вирішення своїх проблем та як подолати бюрократичні перешкоди, як створювати органи самоорганізації населення та як стати обізнаним споживачем і захистити свої права.

      Окрім цього, у книжці мера Одарича можна знайти поради батькам про захист своїх родин і дітей, ознайомитися з правами студентів. Читачів зацікавлять також і останні два розділи «Отримуємо справедливу пенсію. Поради пенсіонеру», «Наймаємо нову владу. Стаємо грамотними виборцями».

      «Написати цю книгу вирішив ще в період виборів, коли люди задавали мені чимало життєво важливих для них запитань. Працював над нею не один, а разом iз командою юристів, менеджерів, фінансистів та соціальних працівників, аби відповіді на запитання були повними і розписаними по пунктах — куди городяни мають звертатися та з якими документами, щоб вирішити свої проблеми. Це порадник, як самому себе витягти з болота, бо ніхто, окрім нас самих, не змінить наше життя на краще», — говорить Сергій Одарич. Він переконаний, що своїм виданням згуртує населення міста і перетворить його на громаду. Оскільки, за його словами, «сила закону, помножена на знання громадян, — непереможна. І влада під наглядом обізнаних українців змушена працювати для людей».