НОВИНИ ПЛЮС

10.07.2007

Кривавий Ірак

      Минулої суботи в спокійному містечку Ермелі на півночі Іраку розігралася одна з найбільших трагедій з початку американської інтервенції до цієї країни. Це місто до останнього часу уникало жахів війни та релігійної ворожнечі, доки не втрутилися терористи з «Аль-Каїди». Вони в'їхали на базарну площу Ермелі вантажівкою з чотирма тоннами вибухівки. В результаті надпотужного вибуху загинули майже 150 осіб, 270 отримали поранення, а два десятки вважаються зниклими безвісти. Повністю знищено 50 iз 1200 будинків містечка та ще 20 серйозно пошкоджено. Також знищено 45 магазинів та 35 автомобілів. В Ермелі не залишилося родини, яка б не мала вбитих.

      Замах в Ермелі був кульмінацією кривавого минулого тижня, впродовж якого американці втратили вбитими 22 військовослужбовців, а британці — двох. Позавчора в Багдаді стався черговий замах, у якому загинули 23 рекрути до іракської армії.

Діти стали жертвами вулкана

      Шестеро дітей смертельно отруїлися шкідливими випарами з кратера вулкана Салак на індонезійському острові Ява. Всупереч забороні і попередженням, минулими вихідними учасники шкільної екскурсії здійснили сходження на Салак. Четверо з учасників екскурсії померли на місці, решта — в шпиталі міста Богор. 14-річна дівчинка залишилася живою, оскільки, за її словами, вона втекла, коли відчула гострий запах сірки.

Сотні цивільних загинули в Афганістані

      Близько 150 цивільних осіб загинули наприкінці минулого тижня в результаті американських бомбардувань сіл в Афганістані. В Кунарі загинуло 36 людей, включно з жінками і дітьми, у селі Фарах американські бомби зрівняли з землею 20 будинків, під руїнами яких загинуло 108 осіб, а також понад 30 партизанів-талібів. Американське командування виправдовує смерть цивільних тим, що лідери талібів наказують своїм бійцям переховуватися серед мирного населення і так вигравати пропагандистську війну проти західної коаліції.

Ювілей Карлового мосту

      Учора Прага урочисто відзначила 650-річний ювілей Карлового мосту, який разом із Градчанами (Празьким замком) є символом столиці Чехії. На мості відбулося театралізоване дійство в стилі середньовіччя.

      Король Карл IV за порадою придворних астрологів заклав наріжний камінь у будівництво мосту о 5.31 ранку 9 липня 1357 року. На той час Чехія перебувала в серці Римської Імперії, кордони якої пролягали на північному заході до сучасного Люксембургу.

      Романтичний міст є улюбленим місцем прогулянок пражан: його щороку відвідують десятки мільйонів закордонних туристів.

Бюджетні поповнення за рахунок розпусти

      Міністерство фінансів Німеччини підготувало розпорядження, згiдно з яким усі повії країни повинні платити до бюджету щоденний податок у розмірі 25 євро. Проституція в Німеччині є не лише легальною, а й трактується так, як і кожен інший фах.

      Про надання такого статусу найстарішому фаху світу Бундестагом потурбувалися п'ять років тому німецькі зелені. На думку податкової служби, ніщо не стоїть на перешкоді, щоб повії регулярно платили податки. Адже вони, у відповідності до прийнятого парламентом закону, можуть користуватися всіма видами соціальної допомоги та допомоги з безробіття.

      Послугами 400 тисяч повій, які працюють у Німеччині, користуються щодня понад мільйон клієнтів. Річний обіг цієї «індустрії послуг» становить від 10 до 14 млрд. євро.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>