ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

13.06.2007

«Динамо» стало товариством з обмеженою відповідальністю

      Збори акціонерів ВАТ «Футбольний клуб «Динамо» Київ» вирішили реорганізувати клуб із відкритого акціонерного товариства у товариство з обмеженою відповідальністю. За це проголосували всі акціонери, що брали участь у зборах 7 червня, які  володіють 96,05% акцій.

      «Важливою підставою для прийняття такого рішення були труднощі в організації проведення зборів акціонерів, більшість із яких є футболістами і тренерами, у зв'язку із щільним тренувальним та ігровим графіками останніх», — ідеться в офіційному повідомленні клубу. Законодавство дозволяє ТОВ на відміну від АТ оперативно збирати збори акціонерів. Cтатутний капітал «Динамо» (171,99 млн. грн.) не змінився.

      Основними акціонерами ВАТ є Ігор Суркіс — 81,1413% і голова спостережної ради Валентин Згурський — 10,9977% акцій. Чистий збиток «Динамо» за підсумками 2006 року склав 34,562 млн. грн., що на 19,1% перевищує аналогічний показник 2005 року.

      Нагадаємо, про відкриту форму акціонування «Динамо» мріяли уболівальники, щоб стати, хай і символічними, але співвласниками улюбленої команди, як це є у багатьох клубах Європи.

* * *

      На святкуванні чемпіонства «Динамо» президент ФФУ Григорій Суркіс висловив здивування, що над емблемою команди немає другої зірки. УЄФА рекомендує розташовувати цей атрибут після кожної десятої перемоги в чемпіонаті. Кияни ж 13 разів вигравали союзні першості та 12 — українські. Президент «Динамо» і молодший брат керівника федерації Ігор Суркіс пообіцяв виправити цей «недогляд» до осені.

Росія

      Українець Анатолій Тимощук відіграв повний матч за «Зеніт» проти «Локомотива». Московські «залізничники» під керівництвом Анатолія Бишовця, попри відсутність п'ятьох провідних гравців, домінували у Санкт-Петербурзі і, відкривши рахунок після красивого проходу Сичова, змарнували чимало нагод збільшити рахунок. На заваді став голкіпер збірної Росії Малафєєв, який на останньому рубежі творив дива. Господарі, окрім епізоду, коли Анюков зрівняв рахунок, нагод для взяття воріт «Локо» не мали.

      Прем'єр-ліга. Останній матч 12-го туру: «Зеніт» — «Локомотив» — 1:1 (Анюков, 74 — Сичов, 16).

      Лідери: ЦСКА, «Зеніт», «Спартак» (М) — 20, «Крилья совєтов» — 19, «Локомотив», «Москва» — 17...

Меморіал Банникова

      Після поразки в попередньому турі американцям (1:3) українська юніорська збірна (U-16), аби пробитися до фіналу, в останній грі групового турніру мала вигравати в сербських однолітків з різницею щонайменше у три м'ячі. За присутності на трибунах стадіону в Обухові Григорія Суркіса, Олега Блохіна та Олексія Михайличенка підопічні Анатолія Бузника продемонстрували гостроатакувальну гру і перемогли — 4:0.

      Група А. 3-й тур: Україна — Сербія — 4:0 (Картушов, 40+2; Причиненко, 68; Балашов, 69; Чайковський, 80+3 (пен.)), Японія — США — 1:3.

      Підсумкове становище: Україна — 6 (різниця м'ячів: 9-3), США — 6 (6-3), Сербія — 6 (5-5), Японія — 0.

      Група Б. Туреччина — Польща — 3:1, Словаччина — Росія — 2:2.

      Підсумкове становище: Туреччина — 9, Словаччина — 4, Росія — 2, Польща — 1.

      Учора наша команда як переможець групи виборювала головний трофей турніру у двобої з турками. За третє місце сперечалися американці й словаки.

Молодіжки

      Чемпіонат Європи серед молодіжних збірних (U-21, Голландія). Група В: Сербія — Італія — 1:0 (Милованович, 22), Англія — Чехія — 0:0 (нереалізоване пенальті: Літа, 88 (А)).