Дорогою до королеви

13.06.2007
Дорогою до королеви

Юліана Федак виграє не тільки у кваліфікації. (Фото РЕЙТЕР.)

      Цими днями кращі майстри ракетки перемістилися з грунтових кортів на трав'яні, аби якнайкраще підготуватися до третього в сезоні турніру серії «Великого шолома» — «королівського» Уїмблдону, що стартує на околиці Лондона наприкінці наступного тижня.

      Саме у столиці Англії чоловіки й проводять нині одне з двох «підготовчих» змагань із призовим фондом 680 тисяч євро. Кращий український тенісист Сергій Стаховський уже в першому ж раунді кваліфікації програв швейцарцеві Бастлу — 3:6, 6:7. А список сіяних гравців тут очолив іспанець Рафаель Надаль. Його головний конкурент останніх років, швейцарець Роже Федерер, через травму знявся із рівноцінного за сумою призових турніру в німецькому Галле.

      Жінки тим часом пробують сили в англійському Бірмінгемі, де на кону — 200 тисяч доларів. Юліана Федак із Нової Каховки, подолавши кваліфікацію, здобула вольову перемогу також і в першому матчі основної сітки над голландкою Мікаелою Крайчек (14) — 7:6, 6:3. А кримчанка Юлія Вакуленко (9) не залишила шансів китаянці Сунь Тянь-Тянь — 6:2, 6:1. Натомість киянка Катерина Бондаренко поступилася 19-річній росіянці Ярославі Шведовій — 6:4, 4:6, 3:6. Краща українська тенісистка Олена Бондаренко (6) стартує на турнірі з другого кола. Цікаво, що перед стартом турніру сестри Бондаренко відвідали одну зі шкіл Бірмінгема, де провели показові уроки тенісу.

      За підсумками минулого тижня найбільшого прогресу в рейтингу WTA серед наших досягла 22-річна киянка Марія Коритцева. Проте її пересування відбулося далеко від провідних позицій — із 257-го на 213-те місце. У першій же сотні українок знову стало четверо - завдяки тому, що донеччанка Ольга Савчук піднялася на 97-й рядок табеля про ранги зі 136-го. Катерина Бондаренко підскочила на 39-ту позицію з 47-ї. Її сестра Олена після «Ролан Гарроса» опустилася на одну сходинку, й нині вона найсильніша в Україні, а у світі - 25-та. Юлія Вакуленко понизилася на вісім позначок (до 41-ї).