Жадана крига серед літа

13.06.2007
Жадана крига серед літа

Першими лід Івано-Франківська випробували хокеїсти Калуша та Львова. (Фото Укрінформ.)

      Ледь встигли респонденти журналу «Фокус» назвати Івано-Франківськ найкомфортнішим містом України (оцінювалися безпека громадян, рівень культури, духовності, архітектури, умови проживання), як обласний центр Прикарпаття додав нових балів до свого високого рейтингу. Минулої п'ятниці тут урочисто відкрили приватний льодовий палац на 500 глядацьких місць. Під одним дахом генпідрядник — місцева фірма КГД — розмістив льодову арену розміром 24 на 58 метрів і аквапарк. Найближчим часом планується відкрити майданчик для хокею площею 30 на 60 м.

      Палац споруджено всього за рік. Устаткування — від провідних виробників Італії, Німеччини та Великої Британії. Іноземні фахівці були й консультантами прикарпатських будівельників.

      На урочистостях були присутні, зокрема, перший віце-президент Національного олімпійського комітету Володимир Бринзак, «спортивний» міністр, віце-президент НОК Віктор Корж, міський голова Віктор Анушкевичус, керівники Федерації хокею України, а також відомий хокеїст В'ячеслав Завальнюк.

      Застосування сучасних нових технологій дозволяє утримувати тут стовпчик термометра на рівні 8—10 градусів за Цельсієм навіть у найбільшу спеку. Тож кататися на ковзанах, займатися фігурним катанням та грати в хокей в Івано-Франківську тепер можна цілорічно.

      Уже в нинішньому році у фізкультурному коледжі та деяких загальноосвітніх школах з'явиться новий предмет — уроки гри в хокей. Отже, крім «літаючих лижників», Прикарпаття невдовзі матиме й своїх хокеїстів та фігуристів. Щоб надати цим видам спорту масовості, фірма КГД має намір упродовж року подарувати іванофранківцям ще одну льодову арену, а заодно аквапарк.

      Уже в серпні льодовий палац прийматиме у своїх стінах хокеїстів національної та юніорської збірних України, які проведуть навчально-тренувальні збори перед стартами в Польщі. А першим хокейним матчем, який тут відбувся, стала зустріч команд «Олімпія» (Калуш) та «Беркут» (Львів).