Відчуй себе королевою

23.05.2007
Відчуй себе королевою

Дiвчина-весна.

      Промине якийсь тиждень, і по всій країні пролунає останній шкільний дзвоник. Про що у ці дні думають одинадцятикласники? Ну, звісно ж, про останні контрольні, екзамени, вибір майбутньої професії. А ще — про випускний вечір, який теж не за горами. І кожній дівчині — чи вона кругла відмінниця, чи «хронічна задовільниця» — хочеться на цьому вечорі мати якнайкращий вигляд. Та й юнакам напевне не однаково, яке враження справлять вони на присутніх, одягнувши перший у своєму житті дорослий костюм.

      На щастя, сьогоднішнім випускникам, на відміну від тих, хто закінчував школу у вісімдесяті чи на початку дев'яностих років, немає потреби, висолопивши язика, бігати по магазинах у пошуках підходящої тканини, фурнітури, взуття. Не лише у столиці, але й у невеличких містах сьогодні діє ціла індустрія послуг для випускників. Хочеш — купуй все в готовому вигляді. Хочеш — ший на замовлення чи просто візьми сукню на прокат. Iз зачіскою та макіяжем — теж жодних проблем.

 

Дівчинка на мільйон

      Про особливу зацікавленість торговельних та побутових закладів у випускникові (як покупцеві) свідчить хоча б такий факт — у кінці квітня у Києві пройшла спеціалізована міжнародна виставка «Королева балу 2007», під час якої можна було придбати готове вбрання або просто прицінитися та підглянути, які моделі випускних суконь будуть модними цього сезону. Втім якщо ви не побували на виставці — не біда. Адже спеціалізовані салони до самого випуску будуть працювати з підвищеною потужністю.

      Одним із найпопулярніших у Києві закладів, що спеціалізується на виготовленні вечірнього вбрання, є модний дім «Юнона». Вiн  має цілу мережу салонів, а нещодавно розпочав співпрацю з дизайнеркою Інною Черняк. Щоправда, замовлення  ексклюзивного плаття з вишуканої тканини французького чи італійського виробництва, прикрашеного камінцями Swarovski, обійдеться приблизно в 5 тисяч гривень. Готова сукня — зовні не менш розкішна, але не ексклюзивна — в «Юноні» коштує від 2 тис. гривень. Зауважимо, у кожному салоні цієї мережі є стиліст, який не лише допоможе вам підібрати вбрання, але й дасть поради щодо створення образу. Щоправда, за його послуги треба платити окремо.

      Розкішна сукня, звісно ж, вимагає не менш розкішного взуття. Сьогодні у магазинах можна вибрати туфлі на будь-який смак і розмір. Але якщо ви не знайшли модель, яка ідеально підходила б до плаття, тоді її можна замовити. Уявляєте, який елегантний вигляд матимуть туфлі, обшиті тією ж тканиною, з якої виготовлена сукня? Таку послугу зокрема надає салон «Алмі» (пров. Обсерваторний, 3а). За туфлі ви заплатите 1000 грн., за легкі чобітки — 1500 грн. За бажанням тут можна замовити й маленьку дамську сумочку, яка, залежно від складності роботи,  коштувати ме від 500 до 700 гривень.

      Пошити або придбати готове вечірнє вбрання можна й у салоні «Еріка» (вул. Підвисоцького, 6). Термін виконання замовлення — два тижні, ціна — від 800 до 3000 грн. Тканини використовують переважно європейського виробництва, а модні тенденції відстежують за американськими каталогами.

      Тим, кого наведені вище цифри налякали, можна завітати до салону «Весільний світ» (вул. Л. Руденко, 6а), де вечірню сукню можна або придбати за цінами виробника, або взяти на прокат. Готове плаття коштує від 300 грн., а прокат — від 100 грн. день. До сукні вам підберуть недорогу сумочку (40—60 грн.), болеро чи накидку (від 100 грн.). А ще у цьому салоні можна придбати так звані панчішки-черевички. До короткої сукні іноді так і «проситься» взуття з високою халявою, але ж чоботи влітку ніхто не носить. І от тут на допомогу можуть прийти ті самі панчішки-черевички, виготовлені з матеріалу того ж кольору, що й сукня. Спочатку ви одягаєте ці панчішки, а потім вже туфлі. Такий «ефект черевичка» коштує 100—200 грн.

      Сукню для Попелюшки, яка обов'язково має стати принцесою, можна підібрати і в багатьох торгівельних центрах, зокрема в «Магеллані» (вул.Глушкова, 13 б) та «Піраміді» (ст. м. «Позняки»). Вартість вечірнього вбрання у «Магеллані» — від 600 до 1500 грн., у «Піраміді» — від 400 до 1 тис. грн. відповідно. Придбані там туфлі вам обійдуться у суму від 400 до 1 тис. грн. Приблизно такий же діапазон цін і на столичному ринку «Даринок» (ст. м. «Лісова»).

Хлопець хоч куди козак...

      Чоловічий костюм для випускного балу обрати легше, хоча багато хлопців стверджують, що для цього потрібна неабияка витримка. Адже хлопці, на відміну від дівчат, не надто люблять ходити магазинами, і вже тим більше їм не до вподоби, коли їх на всі боки крутять та обміряють. Втіхою для них може служити те, що перетворення пастушка на принца вимагає значно меншої суми грошей, ніж перевтілення Попелюшки.

      Костюми від Михайла Вороніна в столичних магазинах коштують від 670 до 2 тис. грн. Сорочка цієї ж торгівельної марки обійдеться щонайменше в 150 грн., а краватка — в 50. Великий вибір чоловічих костюмів у мережі Vidivan, вартість — від 800 грн. У  ТЦ «Піраміда» костюм можна придбати і за 600 гривень. «Даринок» пропонує чоловічі костюми турецького виробництва вартістю від 400 грн. Пошиття чоловічого костюму у недорогому ательє обійдеться щонайменше у 500 гривень, не враховуючи вартості тканини.

      Пара більш-менш пристойних чоловічих туфель у київських магазинах коштує від 400 грн., на базарі — від 300 грн.

Кому б довірити голову...

      Третьою після одягу та взуття статтею витрат є святкова зачіска, без якої неможливо уявити ні принца, ні принцесу. За «ідеальною голівкою» можна вирушити  як до вишуканого салону, так і до перукарні поряд із домом. У салоні краси «Зебра» (Чеховський пров., 2), що співпрацює з телепрограмою «Шанс», зачіска для випускниці обійдеться щонайменше в 500, для випускника — в 200 гривень. В салоні «Ажур» (вул. М. Кривоноса, 27) жіноча вечірня зачіска в середньому коштує 150 — 200 грн., а чоловіча — 50. Ще нижчі ціни у звичайних перукарнях. Так, у будинку побуту «Оболонь» (ст. м. «Мінська») жіноча зачіска коштує від 50 гривень, а чоловіча — всього 25. І це зовсім не означає, що виглядатимете ви в 10 разів гірше, ніж ваша однокласниця, яка відвідала «Зебру». Адже й у звичайних перукарнях є справжні майстри своєї справи, що підходять до кожного клієнта творчо. Головне — знайти такого майстра і заздалегідь обговорити з ним нюанси майбутньої зачіски. А ще краще — за декілька днів до балу зробити пробний варіант (це буде набагато дешевше, ніж один раз відвідати супер-пупер салон).

      Королеву балу важко уявити і без макіяжу, який має бути виконаний  відповідно  до загального образу. Досвідчений візажист враховує не лише особливості обличчя, зачіску та колір святкового вбрання, але й риси характеру людини. В середньому макіяж із використанням професійної французької та італійської косметики у салонах на кшталт «Ажуру» коштує 150—200 грн., у перукарні «поряд iз домом» 50—70 грн., але там зазвичай використовують не професійну косметику, а продукцію Loreal, Bourjua, MaxFactor тощо. Макіяж, виконаний відомим візажистом у салоні на кшталт «Зебри», потягне щонайменша на 500 грн.

Діаманти та їх «замінники»

      Як не дивно, але різноманітні аксесуари знадобляться не лише дівчатам, а й хлопцям. Набір запонок разом із булавкою коштує в середньому 70—200 грн., а в дорогих магазинах таке задоволення потягне на всі півтори тисячі гривень. Усе залежить від того, з чого та де зроблені «чоловічі прикраси».

      Дівчата проблемою аксесуарів зазвичай переймаються не менше, ніж вибором святкової сукні. Адже сережками, браслетом чи ланцюжком можна як підкреслити красу, так і зіпсувати загальний образ. Напевно, є батьки, які дарують своїм донькам на закінчення школи діамантові прикраси. Це, як то кажуть, справа їхнього гаманця. Але в цивілізованих країнах надто дорогі прикраси на юній красуні вважаються ознакою несмаку. Та й вироби з золота більш личать дорослим жінкам, ніж дівчатам. З дорогоцінних металів найдоречнішим для випускниці буде срібло. Втім, можна обійтися й звичайною біжутерією. Точніше, не «звичайною», а більш-менш пристойною (браслет із кіоску «Все по 5» навряд чи пасуватиме до плаття за 1000 гривень). Звісно, краще купувати біжутерію не на базарі, а в спеціалізованих магазинах. Кольє там може коштувати від 130 гривень, сережки, браслети, персні — від 50. Якщо ж комусь заманеться приголомшити подруг підвісками з кришталю Swarovski, тоді треба розраховувати на 1000 гривень і вище.

      І наостанок, за традицією нашої рубрики, нагадаємо, що щастя все-таки не в грошах. І навіть не в їхній кількості. Якщо ваші батьки не мають змоги виділити із сімейного бюджету на ваш «випускний прикид» добру тисячу доларів, це зовсім не означає, що королевою балу вам не стати. Нерідко буває так, що дівчина у простенькій сукні має вигляд більш юний та милий, ніж її однолітка у розкішному «дорослому» вбранні. Особливо якщо візьме собі у союзники посмішку та гарний настрій. Врешті-решт, і Попелюшку принц покохав не тому, що вона була вродливішою за інших панянок на балу, а тому, що мала велике та добре серце...

Ірина ЧИМИРИС,
Світлана НАКОНЕЧНА.

 

І ще трохи про ціну

      * манікюр у салоні коштує від 50 грн., у звичайній перукарні — близько 25. Доповнити його можна розписом (простий малюнок коштує близько 50 грн. iз використанням декоративних камінців — від 100 грн.);

      * нарощення «кігтиків» коштує 130 грн. — гель та 150 грн. — акрил, за щомісячну корекцію доведеться доплачувати близько половини цієї суми;

      * педикюр коштує від 50 грн.;

      * нарощення вій — близько 500 грн., корекція — 100—200;

 

Майстер-клас

Головне — підкреслити юність та чистоту 

      Візажист Євгенія Жуйлова з випускницями працює вже не один рік. У неї є навіть власна теорія щодо того, як треба підходити до створення образу претендентки на титул «королева випускного балу». Вчорашню школярку пані Євгенія порівнює з... пташенятком, яке тільки-но вилупилося зі шкаралупи. І цьому пташенятку страшенно хочеться якнайшвидше одягтися в «доросле пір'ячко». Але мати вигляд солідної панi можна і в 25 років, і в 45. А миттєвості юності (не кажучи вже про випускний бал, який буває раз у житті) проминуть дуже швидко, і підганяти їх не варто.   Візажист, працюючи над зачіскою та макіяжем, на думку пані Євгенії, повинен підкреслити у випускниці саме її юність та чистоту. 

            Всі деталі майбутнього образу майстриня обговорює з клієнткою заздалегідь.  Практикує навіть пробні макіяж та зачіску (за півціни). Найцікавіше, на її думку, працювати з тими дівчатами, які не бояться експериментувати. Євгенія до цього часу пам'ятає клієнтку, яка підготувала до випускного балу плаття у незвичній кольоровій гамі — чорне з бірюзою. Пошуком «обличчя» візажист займалася ледь не два тижні, перегорнула море літератури, поки придумала образ, який і до сукні підходив, і підкреслював неординарний характер власниці. Сам же процес «наведення краси» зазвичай займає  2—3 години. В роботі Євгенія використовує лише професійну косметику. Зазвичай    замовлення виконує вдома у клієнток. Вечірня зачіска коштує 130 гривень, макіяж — 120 гривень.

      Найбільше у роботі з випускницями Євгенія Жуйлова цінує мить, коли дівчинка, яка  внутрішньо була затисненою, і всі три години нагадувала такого собі їжака з голочками, поглянувши нарешті на себе у дзеркало, розквітає у посмішці.

  • Борщ не для бідних

    Ціни на продукти в Україні не те що не падають, а чи не з кожним днем піднімаються все вище, знищуючи всі сподівання людей на краще життя. Чи не єдиним виходом залишається тільки успішне виробництво, яке зможе покрити потреби населення та знизити вартість продукту. >>

  • «Титанік» іде на таран

    Даремно раділи, що нафта дешевшає. Нові реалії продовжують своє повзуче, але впевнене просування вперед спиною. Нормальний борщ уже давно зжерла інфляція. Споживчий кошик для середнього українця розрахований держкомстатом, очевидно, орієнтуючись на мертвих і ненароджених. >>

  • Купонна лихоманка

    Важко уявити людину, яка пройде повз магазин iз вивіскою «Знижки» без найменшого бажання зазирнути всередину! Так уже влаштована людська психологія, що самі лише слова «розпродаж», «знижка», «акція» діють на нас просто–таки магічно. Й умілі маркетологи на цьому почали грати давно: наші гаманці скоро тріснуть від купи дисконтних карток. >>

  • Ціновий «сказ»

    Минулий рік неабияк спустошив гаманці українців: ціни на харчі били багаторічні рекорди, а доходи не додавали оптимізму. Експерти відзначають: несприятливим економічним реаліям в Україні «підіграв» не тільки «дорогий» долар, а й стрімке підвищення цін на продукти на світових ринках: дорожчало усе — цукор, солодощі, молочні продукти, крупи, алкоголь. При цьому якість українських товарів подекуди гіршала — виробники «воюють» за ціну. «Розслаблятися» не радять аналітики українським споживачам і в новому році — готуйте щонайменше зайві 200 гривень щомісяця. >>

  • «Кожух» для оселі

    Із початком холодів українці незлим тихим словом починають згадувати комунальників, усю нашу систему обігрівання квартир та кругленькі суми у квитанціях за комунпослуги. Зігрітися у власній квартирі однаково вдається мало кому, відтак більшість шукає вихід із «морозостійкої» ситуації в оселі. Варіант — самотужки утеплити свою квартиру. Це ефективно, швидко, але досить дорого. Дешево зробити фасад можна тут, а ще дадуть гарантію на утеплення. >>

  • «Зелений змій» із позолотою

    Українським любителям оковитої, як уже повідомляла «УМ», варто готуватися до чергової хвилі подорожчання горілки. Як відомо, Кабмін має намір ввести нові мінімальні роздрібні ціни на горілчані вироби — коньяк та горілку. І якщо зараз мінімальна ціна «зеленого змія» у продажу становить14 гривень за півлітра, то, згідно з проектом Постанови Кабміну, дешевшої горілки від 18 гривень за пляшку (коньяку — 27 гривень відповідно) у магазинах не може бути. >>