Ведмеже купання

16.05.2007

      Лише щаслива випадковість врятувала життя 20-річному дресирувальнику «Сімферопольського цирку», який перебуває нині на гастролях у місті Новий Розділ на Львівщині. Після третьої години дня у неділю хлопець вирішив скупати свого клишоногого напарника і привів його до озера. Біля води ведмідь ні з того ні з сього озвірів і напав на людину. Кількох ударів лапами по обличчю і грудях вистачило, щоб хлопець втратив свідомість і почав тонути.

      На превелике щастя працівника цирку, неподалік відпочивав заступник начальника СДПЧ-19 Новороздільського міськвідділу старший лейтенант внутрішньої служби Василь Паращак. Він почув крики, що тоне людина. Хоча сам у цей час перебував по той бік озера, викликав «швидку» і відразу кинувся допомагати.  Про подальший перебіг подій «УМ» розповів сам пан Василь:

      — Коли ми були на місці пригоди, постраждалий уже пішов на дно. Довелося кілька разів пірнути, щоб знайти його і підняти на поверхню. Коли ще з двома чоловіками ми витягли потерпілого на берег, зробили йому штучне дихання. Оперативно приїхала «швидка» і забрала його до лікарні. Пізніше лікарі сказали, що постраждалий пережив клінічну смерть... Також у нього ушкоджено водою легені, є рвані рани тіла. У понеділок хлопця відвезли на подальше лікування до Львова. Йому вже краще, перед від'їздом він навіть зміг потиснути руку лікареві...

      Винуватець цієї пригоди — ведмідь віком рік-півтора — наразі перебуває у вольєрі цирку. Під час інциденту його зуміли прив'язати (звір був на повідку). Пізніше з берега озера його забрали працівники цирку.