Юля без коси, але з ракеткою

05.05.2007
Юля без коси, але з ракеткою

Юлія Вакуленко. (Фото РЕЙТЕР.)

      Справжню сенсацію світового рівня створила на турнірі серії WTA у Варшаві з призовим фондом 600 тис. доларів українка Юлія Вакуленко. У другому колі Кубка J&S 23-річна кримчанка обіграла бельгійку Кім Клійстерс — ще не так давно першу, а зараз четверту ракетку світового рейтингу. Причому нашій співвітчизниці, щоб випровадити зірку із грунтових кортів Варшави, знадобилося позавчора ввечері лише два сети — 7:6 (на тай-брейку — 7:3), 6:3. Досі жодній із діючих українських тенісисток не доводилося обігрувати суперницю з топ-10 WTA.

      «Я з радістю виходжу на корт проти провідних тенісисток. Гра з ними приносить мені насолоду», — сказала після матчу Юля, яка поки що посідає 61-й рядок світового табелю про ранги. «Юлія виглядала справді краще за мене. Ризикувала. Била потужно, грала уважно на лініях», — визнала в розмові з журналістами Клійстерс.

      Останній поєдинок четверга на Кубку J&S був для Кім особливим. Адже вона більше ніколи не зіграє на варшавському турнірі, і взагалі до завершення професійної кар’єри Клійстерс лишилося відбути приблизно стільки матчів, скільки пальців тримають ракетку. Спортсменка, за плечима якої 34 титули WTA в одиночному розряді, лише в червні відзначить 24-річчя, але Кім твердо вирішила зав’язувати з великим спортом. Замучили старі травми. «Я, здається, грала не гірше, аніж рік тому о цій же порі. Але, бачте, програла. Подача вже не та, — цитує слова бельгійки офіційний сайт Кубка J&S. — Після цієї поразки почуваюся добре. А що, плакати? Поспішаю додому, до свого нареченого-баскетболіста та собак».

      А поки зірка Клійстерс занепадає, сходить зоря українського жіночого тенісу. У півфіналах варшавського турніру гратиме ціла купа наших амбітних співвітчизниць. Учора  у чвертьфіналі Вакуленко зустрічалася зi спiввiтчизницею  Оленою Бондаренко (39-й номер світового рейтингу). Матч було перервано через дощ за рахунку 6:3, 3:1 на користь Олени. У півфіналі парного розряду грав  i дует сестер Олени й Катерини Бондаренко, які у четвер розгромили пару Ту/Воскобоєва (США/Росія, третiй номер посіву) — 6:2, 6:1. А завтра — виступить Тетяна Перебийніс у парі з росіянкою Вірою Душевіною. Напередодні вони таки зламали опір команди Гарбін/Крайчек (Італія/Голландія) — 7:6, 5:7, 10:8.