Подорож за той бік екрана

26.04.2007
Подорож за той бік екрана

«А яка твоя точка зору?».

      20 квітня відома ведуча «плюсiв» Анна Безулик у рамках акції «Зірки дітям», що є складовою частиною проекту «Допомогти дітям вулиці», провела для маленьких безпритульних надзвичайно цікаву екскурсію телецентром. Гостями пані Анни були підлітки з Тернополя, які користуються послугами соціального центру та мобільної станції «Допомога на колесах», а також маленькі кияни з кризових родин.  

      Під час екскурсії діти побували в студіях, де створюються найпопулярніші програми каналу «1+1» — TCH, «Я так думаю», «Самый умный», «Танці з зірками». Звісно, в першу чергу Анна Безулик розповіла, як створюється її рідна передача. Декорації програми «Я так думаю», яку знімали напередодні, ще не були розібрані, і юні екскурсанти мали можливість взяти участь в імпровізованих зйомках. Десятирічна Маша, яка згодилася бути  ведучою, дуже природно почувалася з мікрофоном в руках і навіть сама запропонувала тему для обговорення: «Чи потрібна нам реклама?»...

      Потім діти ознайомилися з роботою працівників служби новин, які саме готувалися до  ефіру, а також побували на останньому поверсі телецентру, звідки відкривається чудовий  краєвид на місто. Ну й, звісно, екскурсантам на все життя запам'ятається репетиція програми «Танці з зірками», де вони мали можливість сфотографуватися  з Олегом Скрипкою, Юрієм Горбуновим та Тіною Кароль. А «на десерт» була зустріч з іще однією Тіною — Канделакі, екскурсія до студії відеодизайну і, звісно, вечеря у товаристві телезірки.

      Насамкінець зазначимо, що Анна Безулик була вже другою зіркою, яка провела для безпритульних дітей екскурсію у світ своєї професії. Першим це зробив відомий ресторатор Ерік Айгнер. Організатори проекту «Допомогти дітям вулиці» — благодійний фонд «Карітас України» та Європейський рух в Україні — планують і надалі залучати до своїх заходів відомих людей.    

Ярина ЛОТОЦЬКА.