Святкують усі!

24.04.2007

      Київський міський голова Леонід Черновецький вирішив, як розважатимуть мешканців і гостей Києва на День міста і День столиці. Передбачені спортивні та мистецькі заходи мають задовольнити публіку різних смаків та віку. «Думаю, ніхто розчарованим не буде», — оптимістично заявив заступник голови КМДА Денис Басс.

      У святкові дні буде багато дитячих конкурсів та виставок робіт юних митців. Із 18 до 20 травня у Київському палаці дітей та юнацтва відбуватиметься V Міжнародний конкурс-фестиваль дитячої журналістики «Прес-весна на дніпрових схилах». А 21 травня о 16-й годині в Національному академічному драматичному театрі імені І. Франка почнеться V міський фестиваль дитячих театральних колективів навчальних закладів Києва «Срібне джерело». 24 травня, о 9-й годині, на четвертому поверсі Київської міської державної адміністрації в рамках благодійної акції відкриється виставка робіт Київських дитячих художніх шкіл і художніх відділень шкіл мистецтв.

      Із 18 до 27 травня, з 10-ї до 18-ї години, працюватиме виставка робіт фіналістів Міжнародного конкурсу візуальних мистецтв «ЕЙДОС-2006/07». 24 травня опівдні в Колонній залі КМДА Леонід Черновецький вручатиме заохочувальні відзнаки Київського міського голови, відбудеться вручення мистецької премії «Київ».

      26 травня, у четвер, об 11-й годині, в Музеї народної архітектури та побуту в селі Пирогів розпочнеться Київський відкритий фестиваль «повітряних зміїв». Цього ж дня й о тій же годині стартує відкритий чемпіонат України з велоспорту за маршрутом майдан Незалежності — вулиця Хрещатик — вулиця Червоноармійська — вулиця Л. Толстого — вулиця Червоноармійська — вулиця Хрещатик — Європейська площа — майдан Незалежності.

      На годину пізніше, о 12-й, біля арки Дружби народів відкриється фестиваль громадських організацій. А з 15-ї до 19-ї там же триватиме міжнародний турнір зі спортивного скелелазіння «Українські вертикалі», який триватиме й наступного дня. О 18-й усіх запрошують на Європейську площу на «Свято краси в місті краси». Послухати концерти 26 травня можна буде також і на Співочому полі (початок о 12.00), і на майдані Незалежності (о 19.00).

      27 травня вже з самого ранку, о 8.30, стартує 15-й міжнародний благодійний легкоатлетичний пробіг «Під каштанами», його маршрут: майдан Незалежності — вулиця Хрещатик — Червоноармійська — Л. Толстого — Червоноармійська та у зворотному напрямку. О 9-й ранку на дистанції від майдану Незалежності до Бессарабської площі можна буде побачити «Київський ролер-марафон». Спортивну тему на Хрещатику продовжить Кубок Києва з вуличного баскетболу — з 13-ї до 17-ї. Київський відкритий фестиваль-турнір східних бойових мистецтв пройде з 15-ї до 17-ї години на майдані Незалежності та Хрещатику. З 17-ї «бойову естафету» перейме міжнародний турнір із кікбоксингу «Кубок міста-героя Києва», який триватиме біля арки Дружби народів до 21-ї години.

      Увечері 27 травня святкові концерти будуть і на майдані Незалежності, і на Європейській площі, і на Співочому полі. Кульмінацією свята свята стане о 20-й годині шоу феєрверків із лазерними ефектами на Трухановому острові та вулиці Набережно-Хрещатицькій.

      Такі масштабні «гуляння» не перешкодять звичному ритмові життя міста, стверджує Денис Басс: «Міські служби забезпечать безперебійну роботу громадського пасажирського транспорту, своєчасно вивозитимуть контейнери та урни для сміття, встановлять біотуалети у місцях проведення загальноміських заходів, а в центрі міста включать святкову ілюмінацію. Подбаємо і про безпеку на воді — рятувальники обов'язково працюватимуть у ці вихідні дні».