Нуль на Массу

17.04.2007
Нуль на Массу

Болід Льюїса Хемілтона (на задньому планi) йде одразу за червоною машиною Феліпе Масси. (Фото РЕЙТЕР.)

      Етап у Бахрейні вийшов не надто видовищним, хіба що за рахунок екзотичних пустельних краєвидів, традиційного піщаного «напилення» на трасі й аварії за участі Сутіла, Спіда та Баттона на першому ж колі. Якщо не брати до уваги піт-стопи, то майже всі лідери фінішували на тих позиціях, які здобули у кваліфікації. Лише німець Нік Хайдфельд із команди «БМВ» на 32-му колі зумів пройти чинного чемпіона світу, іспанця Фернандо Алонсо. Натомість за свого партнера по «Макларену» постарався «другий номер» «Срібних стріл» — темношкірий Льюїс Хемілтон. Молодий британець знову фінішував на другому місці, причому це його третій подіум на трьох стартових етапах чемпіонату. Досі таке не вдавалося жодному дебютантові «Ф-1», так що 22-річний Хемілтон записав своє ім'я в історію.

      Гран-прі Бахрейну виграв досвідчений бразилець Феліпе Масса, який майстерно утримав «поул-позишн». Третім на п'єдесталі був ще один представник «Феррарі» Кімі Райкконен. А оскільки й Алонсо фінішував з очковими здобутками, то в особистому заліку тепер аж троє лідерів: іспанець, фін і британець. Давно вже чемпіонат не починався такими щільними результатами. Три перші гонки — троє різних переможців!

      «На першому Гран-прі (в Австралії) у мене виникли проблеми з машиною, на другому (в Малайзії) я помилився, і лише тепер усе вийшло, — каже Феліпе Масса. — Команда спрацювала на «відмінно», з болідом усе гаразд. Але нам потрібно працювати ще більше, адже суперники з «Макларена» — зовсім близько. На нас чекає цікавий сезон, і зараз ніхто не береться прогнозувати, хто виграє титул».

      Справді, на чемпіонське звання замахуються як обидва гонщики «Феррарі», так і обидва пілоти з «Макларена». Після свого третього подіуму таку амбіцію озвучив і сенсаційний Хемілтон: «Звичайно, я претендуватиму на титул, чому б і ні? У мене така ж машина, як у Фернандо, я теж конкурентоспроможний. Якщо вдасться зберегти стабільність, то одного разу прийде і перша перемога».

      У свою чергу Алонсо зауважив, що він боротиметься не з Хемілтоном, а з гонщиками із «Феррарі». «Мій напарник справді сильний, але наша суперечка на трасі лише допомагає інженерам у роботі з машиною і створює гарну атмосферу  команді. Це ж добре, коли обидва гонщики можуть вирішувати серйозні завдання», — каже чинний чемпіон, який вигравав два попередні Гран-прі Бахрейну у складі «Рено».

      Наступний етап відбудеться в Барселоні аж 13 травня, тож у команд є чимало часу, щоб покращити технічні характеристики своїх болідів.

 

ТАБЛО

Третій етап чемпіонату світу.

Гран-прі Бахрейну

Траса Сахір. 308,238 км (57 кіл)

      Залікова вісімка: Масса («Феррарі») — 1:33.27,515; Хемілтон («Макларен-Мерседес») — +2,360; Райкконен («Феррарі») — +10,839; Хайдфельд («БМВ-Заубер») — +13,831; Алонсо («Макларен-Мерседес») — +14,426; Кубіца («БМВ-Заубер») — +45,529; Труллі («Тойота») — 1.21,371; Фізікелла («Рено») — +1.21,701.

      Особистий залік чемпіонату світу: Алонсо, Райкконен, Хемілтон — по 22 очки, Масса — 17, Хайдфельд — 15, Фізікелла — 8, Труллі — 4, Кубіца — 3, Росберг («Уїльямс») — 2, Ковалайнен («Рено»), Р. Шумахер («Тойoтa») — 1.

      Кубок конструкторів: «Макларен-Мерседес» — 44, «Феррарі» — 39, «БМВ-Заубер» — 18, «Рено» — 9, «Тойота» — 5, «Уїльямс» — 2.