Навколо світу підтюпцем

29.03.2007

      Британець Роберт Гарсайд здійснив мрію свого життя — потрапив до Книги рекордів Гіннесса. І не за якесь там дурнувате досягнення на кшталт випивання відра горілки трьома ковтками, а за справжній подвиг. Роберт пробіг навколо світу підтюпцем. Якщо довжина екватора становить 40 000 км, то сертифікат, отриманий Гарсайдом цього тижня, підтверджує: він залишив позаду аж 48 000 км і таким чином став першою людиною, котра обігнула підтюпцем усю Земну кулю.

      Виснажлива подорож по шести континентах забрала шість років життя колишнього лондонського поліціянта. Фінішував Роберт ще у 2003-му (у столиці Індії), після того довго відновлював здоров'я і намагався довести представникам Книги Гіннесса, що не «махлював».

      Як свідчить 40-річний атлет, під час забігу чого з ним тільки не траплялося: у Китаї кинули за грати, у Гімалаях він ледь не замерз, у Росії в нього стріляли, у Мексиці — переслідували озброєні бандити, а у Венесуелі Гарсайд знайшов собі дружину. Нарешті все це задокументовано, і Роберт щасливий, що людство належним чином оцінило його вчинок. Як повідомляє NEWSru. com, у планах Гарсайда — видання книги про подорож і монтування фільму на основі сотень годин відзнятого відео.