В'єтнамські неприємності

29.03.2007
В'єтнамські неприємності

Анджеліна Джолі всиновила вже третю дитину.

      Коли знамениті люди всиновлюють дітей з інших країн, нерідко трапляється так, що в нікому доти не потрібних сиріток несподівано знаходяться батьки, яким конче необхідно повернути сина чи доньку. Нещодавно в таку оказію потрапила Мадонна — рідний батько її прийомного сина з африканської країни Малаві висловлює претензії до співачки. А тепер, схоже, проблеми можуть чекати й на Анджеліну Джолі, яка на справі всиновлення малюків із бідних країн уже собаку з'їла.

      Неприємності Анджеліні підготувала біологічна мати трирічного в'єтнамського хлопчика, на якого голлівудська зірка щойно оформила всі документи як на свого сина й навіть дала йому нове ім'я — Пакс Тхен («пакс» — латиною «мир», а «тхен» по-в'єтнамському означає «небо»). 29-річна Пхам Тху Дунг заявила, що ніколи не відмовлялася від сина й домагатиметься повернення хлопчика.

      При цьому батьки жінки, бабуся й дідусь Пакса Тхена, заявили пресі, що слова їхньої доньки не варто сприймати надто серйозно. Річ у тім, що Тху Дунг — наркоманка. «Вона сидить на героїні з 16 років, — розповів журналістам 55-річний дідусь хлопчика. — Тому цілком можливо, що донька вимагатиме від багатої актриси грошей». «Наша донька справді дуже хитра і вперта, — погоджується мати Тху Дунг. — А ми з дідом дуже раді, що наш онучок поїхав у такий прекрасний дім і багату сім'ю».

      За словами подружжя, їхня донька завагітніла від одруженого чоловіка, з яким працювала разом на фабриці одягу. 29 листопада 2003 року наркоманка народила хлопчика із сильною нестачею ваги. Два дні лікарі боролися за його життя. А Тху Дунг тим часом втекла з лікарні, оскільки не мала 30 доларів (ця сума приблизно дорівнює місячній зарплатні у В'єтнамі), щоб оплатити лікування сина. Із пологового будинку немовля забрали дід і баба. Через місяць вони були змушені віддати хлопчика у притулок, оскільки його мати десь загуляла. До того ж «старі» не могли терпіти в себе вдома малюка, народженого не в шлюбі.

      Нагадаємо, для Джолі це вже третя усиновлена дитина з бідних країн. Крім того, вони з Бредом Піттом виховують рідну дочку Шайло, якій нема ще й року.