ХРОНІКА

29.03.2007
Баскетбол

      Чоловіки. Кубок України. 1/4 фіналу. «Хімік» — «Дніпро» — 84:80 (перший матч — 88:78).

      У півфіналі команда з Південного зіграє з БК «Київ», другу пару склали «Азовмаш» і «Черкаські мавпи».

* * *

      Чоловіча суперліга. «Одеса» — «Львівська політехніка» — 100:75.

Хокей

      НХЛ. Результати матчів за участі українців. «Тампа-Бей» — «Флорида» — 2:5 (Федотенко «Т» — 10:41, «-1»), «Торонто» — «Кароліна» — 6:1 (Понікаровський «Т» — 18:32, 1+0, «+2», 3 кидки).

      Олексій Понікаровський довершив розгром чинних володарів Кубка Стенлі, закинувши на 46-й хвилині шосту шайбу у ворота гостей. Для Поні це вже 19-й гол у цьому сезоні. У складі «Кароліни» українець Антон Бабчук на лід не виходив. Він дуже незадоволений тим, що його постійно тримають у запасі, і в інтерв'ю газеті «Совєтскій спорт» сказав, що влітку, коли стане вільним агентом, шукатиме спосіб працевлаштуватися в одному з російських клубів.

* * *

      Білоруська екстра-ліга. Фінал. «Динамо» — «Керамін» — 5:2 (попередні матчі — 6:1, 3:2, 3:1, 2:3; рахунок серії до чотирьох перемог — 3:1).

      Новим чемпіоном Білорусі стало мінське «Динамо», а в його складі — українські легіонери Ігор Карпенко, Олег Шафаренко та Дмитро Толкунов.

Футбол

      Товариський матч (молодіжні збірні). Болгарія — Україна — 2:1 (Попов, 1; Ковачев, 55 — Гладкий, 36).

* * *

      Товариські матчі. Бразилія — Гана — 1:0 (єдиний гол — на рахунку московського армійця Вагнера Лава), Китай — Узбекистан — 3:1.

* * *

      Капітан італійської «Роми» Франческо Тотті виставив свій лот на сайті відомого онлайн-аукціону eBay. За ексклюзивну футболку з автографом чемпіона світу можна буде торгуватися до 2 квітня. Гроші від продажу лота надійдуть в один iз онкологічних центрів Києва, де лікуються близько 300 дітей. Як повідомляє сайт «Терикон», початкова ціна футболки від «Імператора» — символічна, лише 1 євро.

Теніс

      Чвертьфінал представницького турніру серії WTA у Маямі став катастрофою  для двох провідних російських тенісисток. На цьому етапі перша ракетка світу Марія Шарапова зазнала розгрому від американки Серени Уїльямс, сіяної під 13-м номером, — 1:6, 1:6, а Надія Петрова (6) в напруженій боротьбі поступилася другому номеру посіву Жюстін Енен із Бельгії — 6:7, 6:7. За співвітчизниць у півфіналі віддуватиметься Анна Чакветадзе (9), яка подужала китаянку На Лі (15), — 4:6, 7:5, 6:2.

      У чоловічій частині цього ж турніру (серія «Мастерз») також сенсація: у четвертому колі аргентинець Гільєрмо Каньяс, який потрапив до основної сітки через кваліфікацію, обіграв лідера світового рейтингу Роже Федерера — 7:6, 2:6, 7:6. Причому для швейцарця це вже друга поразка від Каньяса за останні три тижні. Минулого разу аргентинець вибив Роже уже в першому раунді турніру в Індіан-Уеллсі.