Випала пітбулю П'ятачкова доля...

22.03.2007

      Звертаючись до місцевого відділення міліції із заявою про зникнення нещодавно купленого молоденького пітбуля, житель смт. Вороновиці Вінницького району і припустити не міг, яке нещастя спіткало його улюбленця. Чоловік вважав, що його просто вкрали — чи то з помсти, чи то заради наживи, — і навіть орієнтовно вказав, хто з односельців був здатний на таке.

      Підозри підтвердились. Господарка садиби, до якої завітали правоохоронці, довго не відпиралась — сама розповіла, як увечері з подругами йшла повз хату потерпілого, а на вулицю з гарчанням вискочив чотиримісячний пес і взявся рвати їй штани. Жінка без довгих роздумів добряче огріла зубатого агресора цеглиною, а коли той від удару знепритомнів, взяла під пахву й понесла додому. Слід зауважити, що репутація і «героїні», і її дому була вельми сумнівна. Там збирались місцеві люмпени попити самогону, поспілкуватись між собою і поговорити про не вельми законні оборудки, тож нічого дивного, що у подруг визрів план подальших дій, який вони успішно й реалізували: бідолашну тварину добили, оббілували, приготували з неї страву й подали на стіл. Поласувати м'ясцем запросили гостя, який завітав того вечора, причому чоловікові нічого не пояснили про походження смаженини. Коли ж пізніше зізнались, то це привело гостя в стан, близький до шоку.

      Міліціонери завітали до обійстя тільки через тиждень і вилучили об'єктивні докази вини господарки: шкуру і нашийник жертви. Наразі розглядається питання про порушення кримінальної справи, причому потенційним підслідним загрожують відразу дві статті Кримінального кодексу, які передбачають відповідальність за жорстоке поводження з тваринами та за крадіжку — як-не-як, власник пса стверджує, що заплатив за нього 650 гривень, а це більше мінімальної суми вкраденого, при якій настає кримінальна відповідальність.