Брошурою — по «губернатору»

15.03.2007

      Посилку з фальшивими брошурами, спрямованими проти голови Черкаської облдержадмiнiстрацiї Олександра Черевка, одержала Черкаська обласна рада. Як зазначили правоохоронні органи, котрі провели експертизу видання, в природі не існує ні автора, прізвище якого видруковано на титульній сторінці видання, ні видавництва, в якому та брошура побачила світ.

      Це вже не перша спроба облити брудом помаранчевого керівника Черкащини. До цього були схожі публікації в одній із малотиражних місцевих газет. Водночас містом розпускалися чутки про те, що пан Черевко незабаром залишає свою посаду і їде послом у Францію. А коли в область приїжджала лідерка БЮТ Юлія Тимошенко і «губернатор», на запрошення міського голови Черкас Сергія Одарича, взяв участь у сесії Черкаської міської ради, то наступного дня Партія регіонів висловила думку, що за цей «грiх» Черевко має піти у відставку, а деякі дрібні партії та громадські організації області оперативно настрочили Прем'єрові обурений лист від «імені трудящих», мовляв, як же це так, голова обласної адміністрації  кілька годин сидів на сесії з лідером опозиції.

      Сам Олександр Черевко на недавній прес-конференції назвав видану брошуру повною брехнею і формою шантажу з метою дискредитувати його. Очільник Черкаської області зазначив також, що макет фальшивки він особисто бачив ще 5 місяців тому. Стосовно висловлювань про зустрічі з лідеркою БЮТ, то Олександр Черевко називає це політичною хворобою, з якою йому вже доводилося стикатися до Помаранчевої революції, коли він один зустрічав на Черкащині лідера опозиції Віктора Ющенка, а всі інші «сиділи в кущах». «Я будь-якого депутата буду зустрічати, бо це є представник вищого законодавчого органу держави. А Юлія Тимошенко — ще й лідер партії, за яку 40 відсотків черкащан віддали свої голоси, і думка мешканців області є для мене визначальною. Свого часу я відмовився від депутатства на користь свого регіону і маю намір працювати й надалі, щоб забезпечувати соціально-економічний розвиток нашої області», — говорить Олександр Черевко.

      Безпорадні спроби опонентів зробити бурю в стакані очевидні: до керівника області насправді важко прискіпатися. Адже згідно з останнім загальнодержавним рейтингом, на сьогодні Черкащина, яка вважається сільськогосподарським регіоном, посідає перше місце в країні з розвитку агропромислового комплексу.