Олександр Пономарьов: «Чайники» теж хочуть танцювати

10.03.2007
Олександр Пономарьов: «Чайники» теж хочуть танцювати

Олександр Пономарьов iз партнеркою. (Фото з сайту «Танцi з зiрками».)

      Сьогодні в прямому ефірі «1+1» — 8 зірок і 8 професійних «бальників» вийдуть на паркет  — стартує другий сезон проекту «Танці з зірками». У вісімці знаменитостей — співак Олександр Пономарьов, до того ж він іде ще й за квотою «плюсів» як ведучий «Смачної країни».  З 10-го березня він буде не просто  співак і телеведучий , а ще й  танцюрист. «У нього прекрасний вальс, він прекрасно відчуває музику, ритм і рухи. Шикарний партнер», — говорить про Олександра Пономарьова його партнерка Поліна. А команда проекту дивується працездатності й наполегливості Олександра в опануванні бальних танців. Стадією готовності до бальних перегонів «УМ» поцікавилася безпосередньо у співака.

 

      — Олександре, можна вважати, що минулий проект вплинув на ваше рішення взяти участь у «Танцях із зірками-2»?

      — Не скажу, що я бачив попередній проект у цілому. Лише частково. Особливо дивився наприкінці, коли почалася справжня напружена боротьба. Тому перші «Танці» не особливо на мене вплинули. Коли мені запропонували стати учасником  другого сезону, я подумав: «А чому б ні?» Чому б не навчитися красивих бальних академічних танцiв, тим більше що це завжди може згодитися в житті. Крім того, це просто цікаво.

      — А раніше ви танцювали?

      — Фактично ні.

      — А не фактично?

      — (Сміється) А не фактично — у нас в консерваторії був предмет «бальний танок». Але там не було особливого «упору» для того, щоб добре танцювати. Просто ми вивчали якісь рухи для  хорошої оцінки.

      — То ви в танцювальній справі неофіт?

      — Та я суцільний «чайник»!

      — Які труднощі перед вами зараз  на шляху до танцювального визнання?

      — Ну, якщо казати про добре — то з класичними танцями все більш-менш. Вальс, танго... Гірше, як на мене, виходять латиноамериканські танці. Але я сподіваюсь, що в мене все-таки все вийде.

      — Ну, ви вже рухи стегнами робити?

      — У тому й річ, що рухи стегнами — не для мене. Мені це не подобається. Я вважаю, що це не чоловіче заняття.

      — Крепатура була?

      — Та ні. Адже я періодично займався — футбол, басейн, груша, тренажери. Іноді болять плечі, тому що ми надiваємо на руки «грузики», щоб у вальсі весь час рівно тримати руки. Та болі були лише на перших порах, зараз усе нормально.

      — Що з вашими концертами буде в цей час?

      — У зв'язку з тим, що програма по суботах ітиме в прямому ефірi, з 10 березня по 5 травня відмінив купу концертів. Та ми не всі концерти зняли, а лише ті, які в суботу. У п'ятницю ми ще залишаємо виступи, заплановані ближче до Києва.

      — Казали, що було багато бажаючих  брати участь у «Танцях із зірками-2», бо на першому проекті всі шалено схудли. Проект можна використовувати як тренінг?

      — Я сказав відразу, що це теж один із критеріїв — дуже корисно для здоров'я. Я не налаштований лише на те, щоб схуднути, просто розумію, що це корисно для всіх груп м'язів. Та якщо я схудну,  це не проблема. Хоча я себе не відчуваю товстим, зайва вага мене не особливо турбує.

      — Доводиться вам зараз дотримуватися якоїсь дієти?

      — Ні, все, як і раніше.

      — Серед ваших близьких є прихильники проекту?

      — Моя Віка. Женя, Зоя — дочки. Вони в минулому проекті переживали, вболівали, надсилали есемески.

      — Дружину не лякає, що в минулому проекті було стільки галасу про романи учасників?

      — По-перше, я не така людина. Цілком адекватна. «Наліво» не дивлюся. Твердо і впевнено знаю, що кохаю Віку. Я ставлюся до проекту як до необхідного для шоу-бізнесу елементу. Тим більше що в мене хороша партнерка, яка розуміє, допомагає, співчуває мені, усвідомлює, як це для мене важко. Мені, у принципі, цього досить.

      — Як ви настроєні — йти до кінця чи для вас головне участь?

      — Я настроєний боротися до кінця. Як у мене вийде — це вже інше питання.

      — Такий принцип поширюється  на все у вашому житті?

      — Якщо я ставлю перед собою мету, то йду до неї до кінця. «Роби, як можеш, роби максимально краще, а далі будь, як буде». Сподіваюся, що ми з цієї ситуації виберемося гідно.