Свиняча справа

27.02.2007
Свиняча справа

У диких кабанів у вольєрі настав час обіду. (Фото автора.)

      На Черкащині навчилися допомагати дикій природі: у вольєрі товариства шанувальників природи Канівського району «Мисливське господарство Пекарі», площа якого становить більше семи гектарів, нині утримується ціле стадо диких свиней.

      «Із перших днів створення господарства, а пройшло уже більше двох років, ми закупили 4 свиноматки. Тепер маємо у вольєрі 23 дикі свині», — розповідає «Україні молодій» мисливствознавець Анатолій Хоменко. За його словами, ті свині, котрих уже відпустили у ліс на волю нерідко навідуються до вольєра, аби підкріпитися там смачними качанами кукурудзи. Тут пригадують випадок, коли на волю випустили все стадо диких свиней і коли тварини після тривалої подорожі лісами знову повернулися до вольєра, то привели з собою й дикого свого родича. Життя у мисливському господарстві припало йому до душі, а тому він тут також тепер мешкає.

      «Коли дика тварина приходить у вольєр і залишається там жити, то це значить, що вольєр відповідає її вимогам і ці умови її влаштовують», — підсумовує завідуючий сектором мисливського господарства Черкаського обласного управління лісового господарства Костянтин Костенко.