На зміну Гераклу

15.02.2007
На зміну Гераклу

Андрій Семенов склав гідну конкуренцію самому Білоногу. (Фото автора.)

      Позавчора головною подією дня на змаганнях у Сумах став виступ олімпійського чемпіона Юрія Білонога. І хоча уродженець Білопілля нині представляє Одеську область, на Сумщині його продовжують вважати своїм. Глядачі на трибунах створили своєрідний фан-клуб земляка, час від часу скандуючи його ім'я.

      Повагу до 32-річного атлета виказали і його суперники у секторі для штовхання ядра — представлення Юрія диктором вони привітали аплодисментами. Але заздалегідь віддавати Білоногу пальму першості не збиралися. Особливо амбіційні плани мав інший одесит — 22-річний Андрій Семенов. Торік він обмежився бронзовою нагородою, а цього разу вступив у безпосередню боротьбу з чемпіоном афінської олімпіади.

      Обидва Геракли демонстрували стабільні результати, раз по раз відправляючи ядро (7,26 кг) за 19 метрів. У підсумку Білоног усе ж переміг молодого конкурента, показавши у своїй кращій, третій із шести, спробi результат 19,83 метра. Але й Семенов продемонстрував, що росте гідна зміна, у четвертій спробі відправивши снаряд на 19,60.

      В інших видах програми вівторка варто відзначити другу поспіль перемогу корінного сумчанина Валерія Васильєва, який нині представляє столицю, над бронзовим призером чемпіонату Європи-2006 дніпропетровцем Олексієм Лукашевичем у секторі стрибків у довжину. В січні Васильєв був кращим на Кубку України в Запоріжжі, але цього разу обидва показали скромніші результати — 7,95 і 7,92 м. Компанію ветеранам на п'єдесталі склав ще один представник Дніпропетровщини, 23-річний Олександр Пацеля (7,89 м).

      У цій же дисципліні в жінок запоріжанка Вікторія Рибалко випередила Олександру Стаднюк із Черкас (6,64 проти 6,52 м). Цікаво, що троє призерок (ще Наталія Сорокіна з Вінниці — 6,36 м) свої кращі результати показали в останній спробі.

      У змаганні п'ятиборок 24-річна вінничанка Наталка Добринська стала кращою і з-поміж усіх українок, і сусідок з Росії та Білорусі.

 

ТАБЛО

Чемпіонат України у закритих приміщеннях (Суми, 12—14 лютого)

Переможці другого дня

Жінки

П'ятиборство. Добринська (Вінницька обл.).

60 м з бар'єрами. Забродська (Одеська) — 8,37 сек.

Стрибки у довжину. Рибалко (Запорізька) — 6,64 м.

Стрибки з жердиною. Кущ (Донецька) — 4,15 м.

Жінки

П'ятиборство. Добринська (Вінницька обл.).

60 м з бар'єрами. Забродська (Одеська) — 8,37 сек.

Стрибки у довжину. Рибалко (Запорізька) — 6,64 м.

Стрибки з жердиною. Кущ (Донецька) — 4,15 м.

Чоловіки

Штовхання ядра. Білоног (Одеська) — 19,83 м.

Стрибки у довжину. Васильєв (Київ) — 7,95 м.

Стрибки з жердиною. Юрченко (Донецька) — 5,60 м.