Із Тисмениці — в Лапландію

06.02.2007

      Як грім серед ясного січневого неба, став для технолога-модельєра Світлани Пахолюк, котра мешкає у невеликому старовинному місті Тисмениця, що неподалік Івано-Франківська, телефонний дзвінок із неймовірно радісною новиною: вона стала переможницею спільної рекламної кампанії Western Union і банку «Фінанси та Кредит» — «Гайда сім'єю до Діда Мороза». На прес-конференції, що відбулася в обласному центрі Прикарпаття з цієї нагоди за участю регіонального віце-президента компанії у Східній Європі та країнах СНД Джонатана Кнауса, регіонального менеджера компанії в Україні, Грузії і Вірменії Михайла Бабіренка, директора з маркетингу в країнах Східної Європи та СНД Сергія Вергуса та заступника голови правління банку «Фінанси та Кредит» Ігоря Львова, пані Світлана отримала сертифікат на поїздку у Фінляндію, де, як відомо з дитинства, має постійну прописку Дід Мороз.

      Про те, що в Україні з 1 листопада по 31 грудня минулого року відбувалася акція, організована Western Union і банком «Фінанси та Кредит» для своїх клієнтів, як зізналася пані Світлана «Україні молодій» після завершення урочистостей з нагоди вручення сертифіката, вона нічого не знала — просто давно користується «вестернівськими» послугами як стабільною і надійною системою переказу коштів. І тут раптом — така широка посмішка фортуни: виграшною стала сума в 300 американських доларів, переказана з Чернівців партнерами по бізнесу. Тепер щаслива власниця путівки готується впродовж тижня разом iз чоловіком відкривати для себе Скандинавію.

      Як з'ясувалося з інформації пана Кнауса, заснована в 1851 році компанія Western Union — родоначальник електронних грошових переказів у планетарному масштабі і одна з провідних у сучасному світі компаній, спеціалізованих на передаванні грошей «з рук у руки», гарантує не тільки отримання в Україні валюти з-за кордону, а й внутрішньоукраїнські фінансові операції. Хоча, звісно, грошовий потік із зовні значно переважає «експорт» валюти — Україна, за оцінками експертів Western Union, входить у четвірку держав світу, які найчастіше користуються послугами компанії. Цьому, звісно, передусім сприяють гроші, зароблені за кордоном мозолями пострадянських співвітчизників, яких найбільше подалося у світи саме із західноукраїнських регіонів. Не дивно, що Галичина стає землею обітованою для вітчизняних банкірів — лише в Івано-Франківській області нині діють філії 48 банків.

      Заступник голови правління банку «Фінанси та Кредит» Ігор Львов підтвердив, що торік в Україну тільки через установи їхнього банку «ввійшло» майже 40 мільйонів доларів США, а переказано за кордон — лише 3,7 мільйона доларів. Середня сума одноразових переказів — близько 150 доларiв.

      Рекламна кампанія «Гайда сім'єю до Діда Мороза», проведена напередодні нового, 2007-го, року, за висновками організаторів, виявилася дуже вдалою акцією — кількість переказів за час її проведення зросла на 10 відсотків. Варто, як запевнили чільні представники Western Union і банку «Фінанси та Кредит», очікувати від них нових цікавих проектів для їхніх клієнтів. Можливо, далі буде  «Гайда на Гаваї» чи «Вперед на Монблан»?..

© 2006 WESTERN UNION HOLDINGS, INC.
All rights reserved. 
Всі види банківських послуг.
Ліцензія НБУ №28 від 20.01.2003