З тотемом вовка та павука

04.01.2007
З тотемом вовка та павука

      Згідно з 32-річним циклом зороастрійського календаря, наступний рік об'єднає два тотеми: перший квартал ще утримуватиме стиль сп'янілого в боротьбі за території хижака Вовка, а вже з третьої декади березня набере силу тверезий покровитель шахістів і спецслужбістів — Павук. Домінуючими позиціями прямолінійні «спринтери»-тактики поступляться обережним «стаєрам»-стратегам. За таких умов, наприклад, журналістам наступного року дарма чекати покаянних промов від депутата Калашникова. Зате зміцнити позиції отримують нагоду вчителі, котрим суспільство досі не придiляло належної уваги: стукайте, і вам відкриють!

      Загалом фортуна сприятиме неформальним лідерам, — тим, хто не переймається кількістю власних фейсів на обкладинках глянцевих журналів, зате реально впливає на події, смикаючи за ниточки налагодженої павутини зв'язків, вивірених часом.

 

 Овен

      Якщо минулого року ви доклали всіх зусиль, долаючи спротив обставин, саме час отримувати призи за волю до перемоги! У першому півріччі Овни, стурбовані кар'єрним ростом, за інерцією продовжуватимуть «давити на газ». Але починаючи з серпня зможете вискочити на вершину подій уже за рахунок попереднього розгону. Саме час реалізовувати найсміливіші проекти. Хоча Овни зазвичай особливо не переймаються власними банківськими рахунками, цього року варто обдуманіше прилаштовувати кошти, які вдасться заробити, наприклад, вкласти їх у нерухомість. На особистому фронті очікують приємні зміни, які змусять змінитися і вас. Одиноким варто подумати про створення сім'ї.

 Телець

      Минулорічна опозиція Юпітера позбавила вас не тільки звичного авторитету в суспільстві, а й підточила віру у власні сили? Період непорозумінь минає. Ви нарешті знайдете спільну мову з сильними світу цього і зможете спокійно займатися улюбленими справами, а не крутитися білкою в чужих колесах. Бажану соціальну і матеріальну стабільність уповні відчуєте, починаючи з вересня. Дещо хаотичні вчинки і витрати, характерні для вас минулоріч, вдасться вже влітку приборкати. Кінець весни — початок літа навряд чи видасться безхмарним на особистому фронті. Зате зможете поставити всі крапки над і та розпочати з нового листа наступний вдалий цикл, гарантований у році 2008-му. Осінь поверне впевненість, а це допоможе вповні насолоджуватися прихильністю рідних та друзів.

 Близнюки

      Зазвичай ви любите працювати «на марші», перебираючи, як у калейдоскопі, міста, країни і континенти: є можливість і на людей подивитися, і себе показати... Навряд чи захочете змінювати звичний богемний стиль і цього року, але майте на увазі: оточуючих (зокрема начальство) це дратуватиме. Принаймні зовні намагайтеся дотримуватись ненависного регламенту, аби уникнути зайвих конфліктів. Обережність взагалі рекомендуємо взяти на озброєння. Уникайте встрявати у масштабні фінансові проекти, особливо пов'язані з ризиком. Весна і осінь спокушатимуть численними любовними інтрижками, але віддаватися їм варто, лише переконавшись, що партнер має серйозні наміри. «Разове» шалене кохання, яким би привабливим воно не видавалося, тільки виб'є грунт iз-під ніг. Позитивних емоцій додадуть далекі подорожі.

 Рак

      Основу для вдалої кар'єри закладено минулоріч, у 2007-му можливості розширюватимуться, але час чіткіше обдумати далекі перспективи. Легкого повороту керма у визначеному напрямку цьогоріч буде досить, щоб досягати близької мети, особливо ж — після літніх відпусток. Фінансова стабільність дозволить спланувати важливі великі покупки. Початок року примусить засумніватися, чи доцільно продовжувати спільне життя з нинішнім партнером. Але нові стосунки почнуть вибудовуватися не раніше квітня. Звичка облаштовувати затишок та комфорт у власній сім'ї пригодиться за будь-якого сценарію: людина, котрій дозволите бути поруч, із вдячністю прийме ваші правила гри.

 Лев

      Сатурн продовжує стискати Левів у своїх чіпких обіймах, обмежуючи доступ до омріяних вершин. Але ті з вас, кому вдасться витримати цей тиск у першому півріччі 2007-го, нарешті отримають винагороду: цьогорічний день народження стане довгоочікуваним стартовим моментом для задоволення найсміливіших амбіцій. Час змінювати місце роботи або ж вимагати достойнішого поцінування вашого професіоналізму. Матеріальні труднощі, які не дозволяли вам виявляти свою природну щедрість, зникнуть з останнім боєм курантів. І ви, на відміну від інших, зможете залюбки витрачати гроші, які, не виключено, навіть виграватимете в лотерею.

 Діва

      Раціональна і виважена Діва сама себе не впізнає в авантюрній особі, здатній зважуватися на абсолютно дикі, з точки зору здорового глузду, вчинки. Найцікавіше те, що саме таке незвичне амплуа допоможе вам отримати насолоду від життя і впіймати птаха удачі нинішнього року. Не варто хвилюватися: природна обережність дозволить вам відчути ті рамки, за які виходити небезпечно для життя. Незвичні фінансові витрати, які Діви собі дозволять понад усталений ліміт, не завадять вам почуватися цілком захищеними в матеріальному плані. Втім восени корисніше сконцентруватися на серйозній і перспективній роботі — адже саме у професійній сфері ви зазвичай досягаєте найбільших успіхів. Літо подаруйте задаволенню найнеймовірніших фантазій, які цього разу цілком здатні реалізуватися.

 Терези

      Важко зрозуміти, чому на душі неспокій, а близькі чи й зовсім незнайомі люди наче змовилися дратувати вас своїми зачіпками й безпідставними підозрами. Зима ще турбуватиме колючим вітром емоційних непорозумінь, але теплі пори року зігріють і стосунки з оточенням. Більше того: рік гарантує доленосну зустріч тим, хто не має пари, обіцяє офіційне оформлення шлюбу усталеним парам, а подружжю — повну гармонію в сімейних стосунках. Романтичний настрій, як це не парадоксально, дозволить стабілізувати професійну сферу: вам симпатизуватимуть, вас підтримуватимуть, на вас орієнтуватимуться. Доходи зростуть, особливо після вдало проведених переговорів із потенційними діловими партнерами.

 Скорпіон

      Тримати удар ви вмієте, навіть якщо він більше скидається на обвал залізобетонних конструкцій. Зрештою, якщо вже ті конструкції виявилися трухлявими, варто знову збудувати міцнішу споруду. Скорпіонячий девіз: «Чим сильніший спротив, тим надійніша опора» заспокоюватиме протягом першого півріччя. У жовтні обставини пом'якшаться. А хороша звичка ігнорувати пліткарів та брехунів дозволить сконцентруватися на стрімкому прориві в професійній самореалізації. Влітку доведеться раз і назавжди визначитися в особистій ситуації, — від когось відмовитися, перед кимось вибачитися. Не варто сумувати: 2007 рік вибудує на сімейному попелищі нову затишну садибу. Починаючи з вересня, очікуйте і значного поліпшення матеріального становища.

 Стрілець

      Що наше життя? Гра! Стрільцям таке правило цілком до душі. 2007 рік для гравців-Стрільців може стати доволі вдалим, якщо це вкладатиметься в рамки суспільних законів. Вдасться збільшити прибутки, дехто отримає спадок чи зможе вдало вкласти власні кошти у нову справу. Попри шалене везіння, варто обмежитися витратою дивідендів, адже після 2007-го настане 2008-й, коли заощадження вам ой як стануть у пригоді. Для змін в особистому житті найкраще підійдуть літні місяці. Багатьох Стрільців очікує поповнення в сім'ї, зміна місця проживання. Найбільш гармонійний період — останній квартал 2007 року.

 Козеріг

      На початку року відчуваєте потребу економити кошти, яких, попри позитивні зміни у професійній царині, все ще не вистачає для того, аби відчути себе в безпеці. Втім настає той час, коли вміння обмежувати задоволення особистих потреб повернеться можливістю вдалої покупки (чи то квартири, чи земельної ділянки) або іншого перспективного вкладу, який стане корисним не лише вам, а й вашим дітям. Не переймайтеся розчаруваннями на особистому фронті. Спробуйте компенсувати тимчасові проблеми, які виникають не з вашої вини, дозволивши собі маленькі радощі: дружня вечірка за чашкою чаю чи приємна дрібничка, куплена під настрій, допоможе поліпшити настрій.

 Водолій

      Рік звільнення від численних обмежень і підніжок, від яких ви потерпали досі. Гарантований бліцкриг другої половини 2007-го компенсує всі негаразди і дозволить реалізувати сміливі починання. Пригадайте: ваш природний альтруїзм нерідко викликав адекватну зворотну реакцію. Може варто ризикнути і знову повірити тим, у кому ви дещо розчарувалися?

      Якщо початок року й гальмуватиме матеріальні можливості, то вже з літа вдасться отримати фінансовий еквівалент конструктивних ідей. Період душевної нестабільності та самотності теж лишаємо позаду. Натомість — налагодження гармонійних стосунків, успіх у публічних заходах, прихильність протилежної статі. Час задуматися про потомство!

 Риби

      Початок року, за винятком лютого, триматиме в напрузі. Дехто залюбки користується вашою звичкою приносити себе в жертву, тому варто більше потурбуватися про себе, улюблених. Це стосується як почуттів, так і матеріального боку життя, про який ви, зазвичай, не любите замислюватися. Не варто позичати гроші — їх не повернуть. Не варто сподіватися на сильне плече близької людини — воно поки що не для вас. Зате саме час сміливіше пірнути в новий професійний проект, бажано — кардинально відмінний від попередніх. Чим сміливіше ви поставитеся до змін, тим цікавішими гранями вони відкриються для вас у недалекому майбутньому.

  • Янголи, що просяться до рук

    Різдвяні свята, що починаються зі Святвечора, для багатьох українців — не тільки одухотворена трапеза з дідухом, кутею та колядками, а й добра нагода згадати про давні сакральні обереги, котрі ще з дохристиянських часів були неодмінним атрибутом у кожній українській оселі. З–поміж них — лялька–мотанка, яку вважали одним із найдієвіших «запобіжників» зла. >>

  • Неси мене, мій коню!

    «УМ» вирішила познайомитись із «живим» талісманом нового року і відвідала Київський іподром. Захоплююче було спостерігати за звичайним, буденним життям коней, за тим, як вони уживаються з іншими тваринами зі східного календаря, адже у конюшнях також мешкають собаки, кішки і навіть, як пізніше виявилось, поросята. >>

  • Анімація, монстри та віртуальний світ

    Уже традиційно наприкінці грудня Національний палац мистецтв «Україна» запрошує своїх найвибагливіших критиків — дітей з усіх куточків країни — на Головну новорічну ялинку. Цього року першими глядачами сучасного театралізованого музичного дійства у 3–D форматі стали більше 3500 малюків із дитячих будинків та інтернатів Києва та Київської області. >>

  • В Індію чи на гравюру?

    Окрім Головної ялинки в Палаці «Україна», у Києві на святкування Нового року і Різдва дітей запрошують в Український дім, Жовтневий палац, Музей Ханенків і «Мамаєву слободу». Кожен із закладів зі шкіри пнеться, щоб зачарувати своїми дійствами якомога більше дітлахів із батьками. >>

  • Чудотворець під козацькою охороною

    На голові — гетьманська шапка з пір’ям заморських птахів, у руках — ліра. Таким наші прадіди уявляли Миколая, і саме такий святий, втілення древніх українських традицій, відтепер живе в козацькому селищі «Мамаєва Слобода». Сьогодні він складає серйозну конкуренцію американському Санта Клаусу та російському Дєду Морозу — дітлахи від нього в захваті. Ще б пак! Незвичайний Микола одягнений у священичі ризи та у підбитий бобровим хутром шляхетський кунтуш (верхній одяг козаків та шляхти. — Авт.). Він не махає крючкуватою палицею, йдучи по лісу, а сидить у традиційній, оздобленій рушниками, наддніпрянській хаті, виконує на старосвітській лірі канти XVII століття і чекає на чемних дітей. >>

  • Парадний розрахунок

    Такої помпезної та заполітизованої підготовки до святкування 9 Травня українці давно не бачили. А підхід до наведення марафету з нагоди 65–ї річниці Перемоги в столиці подекуди взагалі шокує: центральні вулиці Києва чи не вперше за роки незалежної України завішені радянськими прапорами, серпами та молотами. >>