«Налякали» пiсок шлагбаумом

23.12.2006
«Налякали» пiсок шлагбаумом

Кар’єр вирили неподалiк багатоповерхiвок. (Фото автора.)

      Черкаський мікрорайон Митниця, який хоч і не так давно забудований на березі Дніпра, але вважається в місті найбільш занедбаним, розжився ще однією «визначною пам'яткою». Нею став піщаний кар'єр, глибиною до 8 метрів і діаметром до 600 метрів. Таке рукотворне «диво» з'явилося буквально у кількох метрах від житлових багатоповерхівок, неподалік центру міста.

      Влада, вкупі з правоохоронцями обласного центру, дізналася про те, що вночі КамАЗами хтось спритненький розробляє піщаний кар'єр на самісінькому березі Кременчуцького водосховища, від місцевих журналістів. Доки мерія чухала потилицю, що їй робити, підприємливі ділки під покровом ночі вивозили пісок вантажівками . Кажуть, що піску вони викрали більше нiж 25 тисяч тонн. Натомість у кар'єрі з'являлися купи будівельного сміття та чорнозему.

      Взагалі відразу осягнути оком весь піщаний кар'єр неможливо, оскільки в одному місці їх вирито кілька: крадії копали там, де хотіли. За цим фактом правоохоронці порушили кримінальну справу. А при в'їзді до піщаного кар'єру вже стоїть шлагбаум. Невідомо, чи надовго, бо один раз його вже знімали й безперешкодно продовжували вивозити пісок.