Обережно, двері зачиняються

15.12.2006
Обережно, двері зачиняються

Попри гарантоване місце у «плей-оф», боротьба між «Блекберном» і «Нансі» точилася серйозна. (Фото РЕЙТЕР.)

      Середа назвала ще шість клубів, які пробилися крізь сито групового раунду до 1/16 фіналу, й перекреслила надії інших, відчепивши їх від подальшої участі в Кубку УЄФА. Найзапекліша боротьба позавчора ввечері відбувалася у групі Н, де відразу чотири команди сперечалися за дві вакансії у «плей-оф». Практично кожен забитий м'яч у двох позавчорашніх матчах змінював підсумкове розташування суперників у турнірній таблиці. Футболістам франкфуртського «Айнтрахту» залишається тільки кусати лікті після того, як вони не зуміли втримати перевагу у два голи в Туреччині. Турки ж вскочили на підніжку потяга, що вже тікав від них, за сім хвилин до фінального свистка. Ставлення «Палермо» до Кубка УЄФА як до другорядного турніру у порівнянні з чемпіонатом Італії призвело до того, що ця команда залишилася на четвертому місці. Сицилійці мали шанс поправити ситуацію в останньому турі, однак не спромоглися обіграти іспанську «Сельту».

      У квінтеті Е «Блекберн» і «Нансі» розіграли перше місце й кращу позицію при завтрашньому жеребкуванні. Перемогу британці здобули аж на третій доданій арбітром хвилині. А краківська «Вісла» не зуміла втримати вкрай необхідну нічию в Роттердамі й поступилася третім прохідним місцем «Фейєноорду».

      Стовідсотковий показник набраних очок продемонстрував у компанії F барселонський «Еспаньйол». Натомість опонент іспанців у останньому матчі, віденська «Аустрія», програла всі чотири зустрічі. Голландський «Аякс» у Генті не залишив «Варегему» шансів бодай на нічию, при цьому обидві команди пробилися до наступного раунду.

      На паризькому стадіоні «Парк де Пренс» відбувся перший матч після вбивства поліцейським уболівальника. Поліція закрила вхід у звичний фанатський сектор й особливо ретельно стежила за порядком на стадіоні. На радість своїм прихильникам футболісти «Парі Сен-Жермен», яким у двобої з «Панатинаїкосом» потрібна була лише перемога, не залишили від греків каменя на камені і посіли другу позицію в групі G. «Поза грою» тут залишився румунський «Рапід» під керівництвом Луческу-молодшого, який геть усі матчі завершив внічию.

 

ТАБЛО

Кубок УЄФА. Груповий етап. 5-й тур.

Результати середи

      Група Е. «Блекберн» (Англія) — «Нансі» (Франція) — 1:0 (Нейл, 90+3), «Фейєноорд» (Голландія) — «Вісла» (Кр, Польща) — 3:1 (Хофс, 16; Де Гузнан,41; Харiстеас,67 — Брожек, 23; вилучення: Дудка, 79 («В»)).

      Турнірне становище: «Блекберн» — 10, «Нансі» — 7, «Фейєноорд» — 5, «Вісла» — 3, «Базель» (Швейцарія) — 2.

      Група F. «Еспаньйол» (Іспанія) — «Аустрія» (Австрія) — 1:0 (Пандіані, 57), «Варегем» (Бельгія) — «Аякс» (Голландія) — 0:3 (Хунтелар, 4, 57; Хайтінга, 83; вилучення: Ваньювенхюйсе, 64 («В»)).

      Турнірне становище: «Еспаньйол» — 12, «Аякс» — 7, «Варегем» — 6, «Спарта» (Чехія) — 4, «Аустрія» — 0.

      Група G. «ПСЖ» (Франція) — «Панатинаїкос» (Греція) — 4:0 (Паулета, 29, 47; Калу, 52, 54), «Хапоель» (Т-А, Ізраїль) — «Млада Болеслав» (Чехія) — 1:1 (Барда, 27 — Кісела, 39).

      Турнірне становище: «Панатинаїкос» — 7, «ПСЖ», «Хапоель» — 5, «Рапід» (Бх, Румунія) — 4, «Млада Болеслав» — 3.

      Група Н. «Палермо» (Італія) — «Сельта» (Іспанія) — 1:1 (Тедеско, 70 — Байано, 59), «Фенербахче» (Туреччина) — «Айнтрахт» (Німеччина) — 2:2 (Тункай, 64; Семіх, 83 — Такахара, 7, 52).

      Турнірне становище: «Ньюкасл» (Англія) — 10, «Сельта» — 5, «Фенербахче», «Палермо» — 4, «Айнтрахт» — 3.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

      Чемпіонат світу серед клубів (Японія). Півфінали. «Інтернасьональ» (Бразилія) — «Аль-Ахлі» (Єгипет) — 2:1 (Пату, 23; Л. Адріано, 72 — Флавіо, 54), «Америка» (Мексика) — «Барселона» (Іспанія) — 0:4 (Гудйонсен, 11; Р. Маркес, 30; Рональдiньйо,65; Деку, 84).

* * *

      Перенесені матчі англійської прем'єр-ліги. «Уїган» — «Арсенал» — 0:1 (Адебайор, 88), «Челсі» — «Ньюкасл» — 1:0 (Дрогба, 74).

      Лідери після 17 турів: «МЮ» — 44, «Челсі» — 39, «Арсенал» — 29, «Портсмут», «Ліверпуль» — 28, «Болтон» — 27...

      Українець Андрій Шевченко почав матч свого «Челсі» на лаві запасних, а на поле вийшов на 67-й хвилині замість камерунського захисника Джеремі. За 25 хвилин гри він завдав двох несильних ударів по воротах Шея Гівена і встиг віддати гольовий пас на івуарійця Дідьє Дрогба, який і вирішив долю протистояння.