Шалва помер. Забудьте...

15.12.2006
Шалва помер. Забудьте...

Таким ми запам'ятали Шалву Апхазаву.

      Сьомого січня виповниться три роки, як пішов iз життя грузинський легіонер київського «Арсеналу» Шалва Апхазава. Перед Різдвом 2004-го, напередодні відльоту на збори в у Туреччину, 23-річний футболіст ліг спати і не прокинувся. Медична експертиза причиною смерті форварда назвала проблеми із серцем.

      Інтернет-сайт «Чемпіон» нагадує цю трагічну історію не просто так. Річ у тім, що «Арсенал» не виконує взяті на себе зобов'язання перед родиною Шалви.

      Після того як Апхазаву поховали в Грузії, керівництво «канонірів» повело себе благородно — пообіцяло родині померлого легіонера, що клуб буде виплачувати його дружині й півторарічному сину Гії зарплату футболіста, яку він отримував у клубі (близько 5 тис. доларів на місяць) до повноліття сина. Про це привселюдно заявив тодішній заступник мера Валерій Борисов, який обіймав посаду голови наглядової ради ФК «Арсенал».

      Як з'ясував сайт «Чемпіон», виплати сину Апхазави тривали доти, доки у Києві не змінилася влада і замість мера Омельченка, який опікувався клубом, прийшов новий керівник столиці — Черновецький. Новий міський голова заявив, що футбольний клуб — це завеликий тягар для бюджету міста, його буде продано. Тож цього року батько Шалви Апхазави поїхав із Києва до Грузії ні з чим.

      У коментарі «Чемпіону» в.о гендиректора ТОВ ФК «Арсенал» Олена Панамарчук визнала, що нині клуб не виплачує грошей сім’ї Апхазави, хоча й усвідомлює неприємність ситуації. «Ви ж розумієте, ми не комерційний клуб і не можемо здійснювати такі виплати без офіційних документів», — констатує представниця «канонірів».

      При цьому річний бюджет «Арсеналу» становить 32 млн. гривень.