Господарювали гостi

05.12.2006
Господарювали гостi

Вадим Новіцький і шайбу закинув, і в силовій боротьбі запам'ятався. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

      Серед хокейних уболівальників вояжі у гості до суперників своєї команди не так популярні, як у футболі. Але в сусідній Білорусі фанатський рух, як і сам хокей, поступово набуває обертів. Минулої суботи київські глядачі спорткомплексу «Авангард» були приголомшені: зайшовши на трибуну, вони зi здивуванням виявили, що центральний сектор уже окупований одягненими у білі светри вболівальниками мінського «Кераміну». Близько сотні гостей з Білорусі впродовж усього матчу активно підтримували своїх улюбленців у протистоянні з «Соколом», не виявляючи при цьому жодних ознак ворожості до команди-суперника і її прихильників. А у деяких пунктах вони виказували повну згоду з українськими глядачами, наприклад у негативному ставленні до дій арбітра. Мінчанин Сергій Бервенський не симпатизував жодній із команд, але нерідко його трактування правил дивувало обидві сторони.

      «Сокіл» знову вийшов на матч без ветеранів Ніколаєва й Млинченка з АТЕКу, які не відновилися від запеклого протистояння з «Беркутом» у чемпіонаті України. А їхній опонент у недавніх двобоях, захисник Олександр Савицький, схоже, вже не одягне форму «Сокола». «Беркут» дав своїм хокеїстам право на вибір — Савицький залишився у національній першості, а от Тарас Бега гратиме за чемпіона України. Серед кадрових втрат команди центральний форвард Олександр Яковенко, який усе ще заліковує травму. Натомість уперше в сезоні одяг форму київської команди орендований у «Гомеля» 26-річний оборонець Денис Ісаєнко.

      Наставник «біло-синіх» Олександр Сеуканд одразу довірив йому місце у першій п'ятірці поруч із Олегом Благим. Але брак ігрової практики Ісаєнка дався взнаки, через що він двічі віддавав ювелірні передачі... нападаючим суперника. На щастя, Миколі Ворошнову, який замінив у воротах Євгена Напненка, у цих випадках вдавалося ліквідувати загрозу на останньому рубежі. А от про інші моменти цього не скажеш. Після матчу наставник киян не виглядав задоволеним грою Миколи, зазначивши, що у нинішніх умовах голкіпер має виручати команду, а не просто відбивати те, що летить у нього.

      Першого «ляпу» господарі припустилися вже на четвертій хвилині. Ємельяненко й Лясковський не розібралися з шайбою у центрі майданчика, коли команда грала у більшості. Цим сповна скористався досвідчений форвард збірної України Роман Сальников. Гра проходила під диктовку гостей, «Сокіл» спалахував лише в окремих епізодах, згадуючи про свій характер. Киянам вдалося двічі відзначитися, маючи чисельну перевагу. У першому періоді капітан команди Василь Бобровников відгукнувся на дотепний пас на дальню штангу Олександра Матвійчука. А в третій 20-хвилинці «вистрілила гармата» Благого. Але незабаром «Керамін» відновив статус-кво у дві шайби, зробивши із заміни господарями воротаря на шостого польового гравця тренувальний момент.

 

      Білоруська екстра-ліга. 34-й тур. «Юність» — «Брест» — 4:0, «Динамо» — «Німан» — 3:2, «Металург» — «Хімік-СКА» —1:4, «Гомель» — «Хімволокно» — 2:3, «Сокіл» — «Керамін» — 2:4 (1:2, 0:1, 1:1; шайби: Бобровников, 20 (більш.); Благий, 55 (більш.) — Сальников, 4 (менш.); Ковиршин, 15 (більш.), 59; Новіцький, 31 (більш.)).

      Турнірне становище: «Керамін» — 65 (31 матч), «Динамо» — 63 (29), «Юність» — 63 (30), «Хімволокно» — 57 (30), «Хімік-СКА» — 47 (31), «Гомель» — 44 (31), «Німан» — 41 (31), «Вітебськ» — 36 (31), «Металург» — 35 (31), «Сокіл» — 24 (30), «Брест» — 7 (31).

 

А ТИМ ЧАСОМ У НХЛ...

      Результати матчів за участi українців: «Оттава» — «Тампа-Бей» — 5:2 (Федотенко («Т») — 10 хв. 12 сек., корисн. «-2»), «Монреаль» — «Торонто» — 4:3 (по бул.; Понікаровський («Т») — 22:08, «+1», 4 кидки), «Піттсбург» — «Айлендерс» — 3:5 (Житник («А») — 23:09, «+1», 2 хв. штрафу), «Кароліна» — «Бостон» — 5:2 (Бабчук («К») — 18:36, 0+1, «+2», 1 кидок, 4 хв. штр.), «Рейнджерс» — «Айлендерс» — 4:7 (Житник — 23:23, «+1»).

      Антон Бабчук зробив сьому гольову передачу в сезоні.