У ліжку вітчима — замість матері

01.12.2006

      Знущання над нещасною дівчинкою-підлітком, котра мешкала разом із молодшою сестрою і вітчимом в одному із сіл Тисменицького району, не було таємницею в родині. Про сексуальну наругу над онучкою знала її бабуся, що жила неподалік, однак на її скарги не звертала увагу, бо останнім часом переймалася лише єдиною «вартісною» проблемою — алкоголем.

      — Ми спершу отримали повідомлення про фізичне насилля вітчима над прийомною донькою, а потім оперативними заходами встановили, що він гвалтує дівчинку впродовж року, — розповіла «УМ» начальник кримінальної міліції у справах неповнолітніх Управління МВС в Івано-Франківській області Алла Лемчак. — Коли ми зібрали достатню доказову базу, підозрюваного затримали. Тепер він перебуватиме під арештом у слідчому ізоляторі: до рішення суду. Прокуратура порушила кримінальну справу за чотирма статтями, які передбачають покарання за цілий букет злочинів: згвалтування, згвалтування у неприродний спосіб, статеві зносини з особою, яка не досягла статевого віку, та розбещення неповнолітніх.

      Насильник, українець за національністю,  народився в 1977 році в Таджикистані і разом із батьками ще в дитинстві переїхав до Івано-Франківська. У дорослому віці одружився з молодою жінкою, яка проживала у приміському селі і мала доньку від першого шлюбу. У них народилася ще одна дівчинка, котрій нині виповнилося п'ять років. Матеріальні нестатки змусили матір півтора року тому виїхати за кордон на заробітки. Прийомний батько холостякував недовго — подружні обов'язки він переклав на падчерку. Сексуально заклопотаний негідник знущався над нею, як хотів, що підтвердила судово-медична експертиза і деякі речові докази, які стануть відомими під час судового розгляду.

      Нині дівчинка, яка потребує соціально-психологічної реабілітації, перебуває в сім'ї однієї з працівниць служби кримінальної міліції у справах неповнолітніх. Довідавшись про нещастя, що спіткало старшу доньку, щойно із-за кордону повернулася її матір.