Джексон проти творця «Людини-павука»

25.11.2006
Джексон проти творця «Людини-павука»

Наразі Сем Реймі створив кінотрилогію («Людина-павук».)

      Кінематографічна компанія «Нью лайн», відмовившись від послуг надто жадібного до грошей режисера Пітера Джексона, не довго вагалася з вибором, кому довірити екранізацію роману «Хобіт». Робота, якої позбавили творця кінотрилогії «Володар перснів», може дістатися авторові іншого всесвітньо відомого трисерійного блокбастера — Сему Реймі, «батькові» «Людини-павука». Як повідомляє сайт TheOneRing.net, такою інформацією поділилося неназване джерело в компанії «Нью лайн».

      Але і в інтернеті, і в публічній кінотусовці шириться хвиля протесту. Який там Реймі! Любителі «оскароносного «Володаря перснів», котрі з нетерпінням очікують виходу на екрани «Хобіта» — своєрідної передмови до безсмертного творіння Дж. Р. Р. Толкієна, хочуть бачити режисером нової стрічки лише Джексона. Їх підтримав і виконавець ролі чарівника Гендальфа у «Володарі...», сер Ієн Маккелан. Британський актор висловив надію, що «Нью лайн», MGM та компанія Джексона «Вінгнат філмз» залагодять фінансові суперечності й старий добрий режисер повернеться до роботи над «Хобітом». «Важко уявити, щоб хтось іще, крім Пітера, зміг передати всі чари твору Толкієна», — каже кіно-Гендальф.

      Солідарний із ним і власник виняткових прав на кінопостановку творінь Толкієна Сол Зенц. За словами цього продюсера, він поступився компанії «Нью лайн» правом на екранізацію Толкієна на певний період, який закінчується наступного року. Тож у 2007-му, коли власність на «Хобіта» повернеться до Зенца, він знову запросить до роботи Пітера Джексона. А доти проект може й зачекати.