Не йди на подіум — скелетом станеш

21.11.2006
Не йди на подіум — скелетом станеш

Ана Кароліна Рестон до схуднення.

      Минулого тижня 21-річна бразильська манекенниця Ана Кароліна Рестон померла в шпиталі міста Сан-Паулу від невротичної анорексії, тобто відмови організму приймати їжу в результаті тривалого голодування. Бразильські ЗМІ уточнюють, що Ана згасла напередодні виїзду до Парижа, де повинна була взяти участь у черговій фотосесії. Дівчина зростом 172 см на момент смерті важила менше 40 кг. Її організм приймав лише яблука і помідори.

      Рестон, яка працювала моделлю з 13-річного віку, потрапила до шпиталю три тижні тому. У результаті тривалого голодування, пов'язаного з вимогами її професії, в Ани виникло зараження сечових шляхів, потім відмовили нирки, що спричинило інтоксикацію всього організму. «Вона вже не мала жодного імунітету. Ліки на неї не діяли через повне ослаблення організму», — повідомила тітка померлої.

      Повідомлення про смерть Ани Кароліни підняло в Бразилії та решті світу чергову хвилю дебатів про хворобливу схильність багатьох моделей до надмірного схуднення. Керівники деяких модних агенцій, вказуючи дівчатам на «зайву вагу», спонукають їх до знущання над своїми тілами, тож часто на подіум виходять не жінки, а обтягнуті шкірою скелети.

      Як уже писала «УМ», у вересні представники іспанської влади спільно з місцевим товариством ендокринології та харчування заборонили критично худим моделям (які важать менше 56 кг при зрості 175 см) брати участь у Мадридському тижні моди. В результаті відсіялося 30—40 учасниць.

      Нагадаємо також, що не так давно від катастрофічного схуднення померла моделька з Уругваю. А однією з манекенниць, які останнім часом виділяють на світових подіумах через надзвичайне виснаження, стала українка Наталя Гоцій.