ЦИТАТИ ТИЖНЯ

03.11.2006

Віктор Ющенко, Президент України

— про те, що «донецькі» змогли забезпечити для України ціну 130 доларів за тисячу кубів імпортного газу і вважають це перемогою, хоча на початку року критикували «помаранчевих» за ціну 95 доларів:

      — У січні в парламенті лунали виступи «ура-героїв», які сорочки рвали і кричали: «Дайте мені владу, і я поверну ціну газу до 40 доларів чи 60 доларів». Прийшла інша влада, її вибрав народ... Але не відстояла для України навіть тієї ціни на газ, яка була здобута у 2006 році. Декларації виявилися набагато гучномовнішими, ніж можливості, здібності і професіоналізм. Я не хочу наїжджати ні на кого, я просто констатую факт.

(«Українська правда»)

 

Микола Азаров, перший віце-прем'єр-міністр

— про звинувачення у клептоманії на адресу «донецьких»:

      — Це казки опозиції, що в Кабінеті Міністрів усі крадії, усі бандити, зранку до вечора думають, як розікрасти бюджет. Їм не набридло про це розповідати? Проект бюджету нараховує 2,5 тисячі сторінок, (...) і якщо прикинути всі проблеми, то на розкрадання грошей не залишиться — все піде у справу.

(«Українська правда»)

 

Олександр Баранівський, народний депутат від Соцпартії

— про користь непрямих цитат із поета Ігоря Губермана в дискусіях на бюджетну тему з Юлією Тимошенко:

      — ...Переді мною виступала депутат-жіночка з фракції БЮТ... Вона говорить людям тільки те, що їм подобається, а не правду. Того, про що вона розповідала, абсолютно в бюджеті нема написаного... Коли все тільки критикують, мені це нагадує слова Губермана, який сказав, що «в женщины изменчива душа и часто склонна к укоризне, то нету в жизни мужика, то есть мужик, но нету жизни».

(www.rada.gov.ua)

 

Роман Безсмертний, лідер фракції «Наша Україна» у ВР

— про історичні аналогії зі звільненням «помаранчевих» міністрів:

      — Коли сьогодні розглядали питання про відставку міністрів-«нашоукраїнців», мені ця ситуація нагадала радянський фільм, в якому вішали декабристів. Коли чотирьох вішали і на двох обірвалися петлі, то один із них сказав: «У цій країні навіть повісити нормально не можуть».

      Спочатку мучили країну, коли «регіонали» не могли сформувати коаліцію, а тепер ніяк не можуть звільнити, тому що немає гідних кандидатур, які можна призначити.

(www.razom.org.ua)

 

Віктор Янукович, Прем'єр-міністр України

— про фахові вимоги до глави МВС Юрія Луценка:

      — У мене особисто до міністра Луценка питань немає. Я особисто не фахівець у питаннях МВС. Єдине питання — щоб він працював міністром внутрішніх справ, а не коментатором чи кореспондентом друкованих або інших ЗМІ. Для мене важливо, щоб він це зрозумів. І, на мій погляд, він багато зрозумів останнім часом.

(«Українська правда»)

 

Віталій Гайдук, секретар Ради нацбезпеки і оборони

— про м'який варіант двомовності у виконанні органів влади:

      — Я не поділяю позиції тих, хто вважає, що російська мова повинна бути другою державною. Конституція чітко визначила статус державної мови. Але значна частина населення має право спілкуватися з органами влади тією мовою, яка на даному етапі для них рідна. І ми не можемо позбавити їх цього права. Якщо ви, звертаючись в органи управління, написали лист російською мовою, а отримали відповідь українською і не знаєте, що з ним робити, — то в цьому, напевно, і полягає причина перманентного виникнення цього питання.

(«Дзеркало тижня»)

  • У Верховній Раді оголошено перерву

    Після ранкових голосувань щодо програми діяльності уряду та законопроекту про пропорційну виборчу систему відбулося екстрене засідання фракції “Наша Україна”. >>

  • Почати знизу

    Доки український парламент, попри майданні обіцянки, не поспішає саморозпускатися, а ідея загальної децентралізації влади лишається в проектах, політики місцевого рівня вирішили взяти ініціативу в свої руки і почати ділитися досвідом та налагоджувати співпрацю з колегами, не чекаючи вказівок згори. >>

  • Вiдставили до лiкарнi

    Прокурор Черкаського району Руслан Олійник, він же син екс-мера Черкас і відомого народного депутата України Володимира Олійника, нині у реанімації. Туди він потрапив після того, як районну прокуратуру пікетували черкаські активісти, вимагаючи його відставки. >>

  • «УДАР» коліном

    Верховна Рада, котра ніяк не зважиться на «суїцид», помалу викликає гостре роздратування у найбільш палких прихильників дострокових парламентських виборів. Цього тижня із незвичною для себе різкою риторикою виступив депутат від «УДАРу» Павло Розенко, котрий заявив наступне: «УДАР» наполягатиме, щоб на одному з перших засідань через два тижні було все-таки проголосовано постанову (про саморозпуск), яка була підписана трьома політсилами... >>

  • Морозу відріжуть зв'язок,

    Як уже повідомлялося, спікер розпущеного парламенту Олександр Мороз планує скликати 4 вересня сесію ВР. На заваді цьому можуть стати досить цікаві чинники. >>