КОРОТКО І ЯСНО

02.11.2006
Богданівка не стане Новобогданівкою

      Перебуваючи минулого тижня в Кіровоградській області, міністр оборони України Анатолій Гриценко відвідав 62-й арсенал і 169-ту ремонтно-технічну базу. На обох військових об'єктах зберігають та утилізують ракети і боєприпаси. Керівник військового відомства переконався, що доля Новобогданівки ці склади не чекає — він особисто перевірив системи безпеки складів. Правда, 62-й арсенал у Богданівці таки обіцяв за кілька років закрити — його обслуговування вимагає забагато людських і матеріальних ресурсів, а функції з утилізації база виконує не сповна. Але така доля чекає не лише один арсенал — зі 154, які існують в Україні, незабаром залишиться десь третина. Зате 169-ту базу поставив у приклад — боєприпаси, ракети, паливо тут зберігаються в пристосованих приміщеннях, озброєння розбирають без затримок. Усього утилізації в Україні підлягають з семи мільйонів одиниць стрілецької зброї — 1,5 мільйона (тобто 20 відсотків). А з 1,7 мільйона тонн ракет і боєприпасів — 1,2 мільйона (70 відсотків) теж ідуть на переробку і знищення, повідомляє наш власкор iз Кіровограда Зоя ЛЕБІДЬ.

Є гроші на тачанку і на дівчину в шинелі 

      Один мільйон гривень з державного бюджету отримала Херсонщина на збереження історичних пам'яток області. Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, 700 тисяч з них залучено на розробку проекту і реконструкцію пам'ятника-монумента «Легендарна тачанка», що в Каховці. Наразі тамтешня міська рада оголосила тендер на виконання цих робіт. А на реконструкцію менш відомого пам'ятника — «Дівчина в шинелі» — буде виділено 223 тисячі гривень.

Буковинські румуни переїхали

      Генеральне консульство Румунії у Чернівцях справило новосілля — воно тепер оселилося на вулиці Шкільна, 16, повідомляє наш власкор Ірина Вишневська. Нове консульство майже втричі більше за те, що дипломатична місія займала раніше. У цьому приміщенні дипломати будуть обслуговувати та консультувати населення п'яти областей. Можливо, тепер перед дверима консульства поменшають черги. «Візи ми зараз видаємо лише за два дні, тому я не думаю, що людей буде дуже багато», — переконаний генеральний консул Румунії в Чернівцях Ромео Сандулеску.

Телефонна економія

      Тернопільська мерія за місяць зекономила 6 тисяч гривень у надзвичайно простий спосіб — у кабінетах місцевих чиновників просто відключили «вісімку». Після цього подзвонити на мобільні та міжміські номери зі службових телефонів стало неможливим. Зовсім без зв'язку чиновників, правда, не залишили. Мерові, його заступникам, керівникам управлінь та відділів, а також головним спеціалістам закупили стартові пакети одного з мобільних операторів, завдяки чому ті тепер спілкуються між собою за одну копійку за хвилину без сплати за з'єднання. Загалом для працівників мерії закупили 104 стартових пакети, повідомляє УНІАН.