Голуб над Черкасами

31.10.2006

      Черкащан знову порадував архієпископ Черкаський і Канівський Софроній: після зведення за його проектом у Першотравневому парку обласного центру величного Свято-Михайлівського собору, владика розпочав будувати тут найвищу в Україні дзвіницю. Така ідея виникла у владики минулого року перед Різдвом. За задумом архітектора, у ролі якого виступив сам архієпископ Софроній, дзвіницю збудують у вигляді голуба, і здійматиметься вона в небо більш ніж на 100 метрів.

      Загалом це буде не просто дзвіниця, а справжній духовний комплекс, адже там розмістять актовий зал з оркестровою ямою та ложами для гостей, котрі прийдуть послухати духовний хор, єпархіальну бібліотеку, музей, готельні номери. Найвища точка дзвіниці, куди можна буде дістатися спеціальним ліфтом, аби роздивитися краєвиди Черкас зi 100- метрової висоти, нагадуватиме голову голуба з короною. За словами архієпископа Черкаського і Канівського Софронія, цей «голуб миру закликатиме прихожан до храму Божого, де вони знайдуть мир і укріплять віру».

      Проект цієї дзвіниці владика Софроній розробив за три дні, він каже, що мріє про ті часи, коли дзвіницю буде збудовано й до Черкас їхатимуть люди з далеких країв, щоб на неї подивитися.