«А наостанок я хапну»

07.10.2006

      У вівторок «УМ» повідомляла про черговий факт крадіжки на артбазі під Новобогданівкою. Пiзнiше вдалося «розвідати» нові подробиці цiєї справи. З'ясувалося, що знайдені в автосалоні 157 набоїв (сержант-контрактник зізнався, що це він замотав їх у спецодяг) — не все, що поцупили того дня спритники.

      З-го жовтня командир військової частини А-2985 Микола Токмаков оприлюднив інформацію про те, що тоді він особисто долучився до обшуку колони в момент її виїзду за межі артбази. І недарма. В автомашині ЗІЛ-131 було знайдено чотири детонатори швейцарського виробництва (обладнання саме цієї країни, як уже повідомляла «УМ», наші фахівці почали, і досить невдало, використовувати для безшумної утилізації вибухонебезпечних предметів на горезвісних складах). Найпікантнішу схованку чергові КПП виявили у... бронетранспортері. Підполковник Токмаков зауважив, що для того, аби докопатися до трьох «засекречених» господарських сумок, довелося навіть знімати кришки деяких вузлів «панцерника». А там — ледь не центнер латунних гільз, точніше — донні їх частини, де найбільше металу.

      Командир військової частини оперативно поінформував про інцидент прокурора Запорізького гарнізону. Комендатура декого з підозрюваних затримала на місці злочину. В присутності, зауважу, начальника логістики і навіть співробітників СБУ. Підполковник Токмаков повідомив також, що нещодавно на КПП у вогнеборця й водія аварійно-рятувального загону МНС при виході з технічної території вилучили сірники і цигарки!

      Словом, грішать піротехніки Міністерства з надзвичайних ситуацій, акцентують офіцери Міноборони. І це дійсно так. Між двома відомствами вочевидь триває «практична суперечка», хто більше винен у напрузі під Новобогданівкою. Наразі ефективніше спрацювала «розвідка» комчастини, вчасно підказавши військовикам, де «заначка» піротехніків МНС. Маловірогідно, що без такої інформації на КПП знали б, які саме вузли знімати з бронетранспортера.