НОВИНИ «СОЦІАЛКИ»

30.09.2006
Гроші — сиротам

      У Київській області стартує експериментальний проект «гроші ходять за дитиною» (принцип, за яким фінансується не сам виховний заклад, а конкретна дитина в ньому). Гроші для цього проекту вже надійшли в районні служби Київської області.

      Заступник голови Київської обласної державної адміністрації Валерій Кондрук повідомив, що кошти в розмірі 4,5 мільйона гривень будуть спрямовані — в рамках експерименту — на надання державної соціальної допомоги дітям-сиротам, які перебувають у прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу (до досягнення ними повноліття) в сумі двох прожиткових мінімумів щомісячно.  Як повідомляє прес-служба Мінсім'ї, в цілому на здійснення проекту буде виділено з державного бюджету 25 мільйонів гривень.

Ремонт —  інвалідам

      Верховна Рада України ухвалила в новій редакції Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантій їх соціального захисту». Як повідомляє УНІАН, даним законом передбачається надати інвалідам пільги щодо позачергового права на ремонт квартир. Такі преференції отримуватимуть 84 тисячi інвалідів.

Домівку — одеським безпритульним

      В Одесі незабаром відкриють Центр денного перебування для безпритульних та знедолених дітей. Вуличні діти, повідомляє УНІАН, матимуть тимчасову домівку, однак лише вдень. А на ніч, сподівається директор, діти зможуть повернутися до сім'ї, хай навіть неблагополучної. Приміщення для дитячого центру орендували в православному храмі на околиці Одеси. Згодом планується відкрити великий притулок, а центр денного перебування для знедолених дітей — проект пілотний.

«Гарячу лінію» — малозахищеним

      У Києві за номером 270-63-33 можна поскаржитись на жорстокість щодо дітей, проблеми в медицині та на матеріальне становище. Причому поскаржитися можуть як самі діти, так і дорослі — рідні, близькі, друзі, сусіди чи навіть просто випадкові свідки подібних злочинів. Також, з огляду на те, що в Києві активно триває робота щодо реорганізації медичної галузі, то на вказаний номер можна повідомити про всі відповідні проблеми, зокрема про недбале ставлення до пацієнтів. Так само за  цим номером чекатимуть звернень, заяв та прохань щодо нагальної потреби соціальної допомоги. Зателефонувати можуть не лише ті, хто безпосередньо зіткнувся з гострою проблемою, а і його рідні, сусіди, співробітники.