Як молодий Костя Цзю...

27.09.2006

      Той, хто минулих вихідних став свідком турніру боксерів-професіоналів у столичному Палаці спорту, не прогадав. Організація боїв відповідала всім міжнародним вимогам, до того ж київська промоутерська компанія National Box Promotion приємно здивувала тим, що запросила суперниками для своїх боксерів не статистів, а дуже небезпечних бійців.

      Броварчанину Юрієві Нужненку належало захистити титул інтерконтинентального чемпіона WBA у другій напівсередній вазі, який він здобув у квітні, вигравши технічним нокаутом у ганського боксера Латеквея Хаммонда. Напередодні під час зважування Юра сказав журналістам, що бачив лише два поєдинки досвідченого росіянина Максима Нестеренка, але вже знає, яку тактику обрати проти нього. Двобій складався непросто. Про очевидну перевагу якогось із боксерів не йшлося, і будь-яка випадковість могла звести нанівець ініціативу Нужненка. «Форс-мажор» таки ледь не трапився, коли наприкінці сьомого раунду суперники зіткнулися головами, після чого у Юрія над правим оком з'явилося розсічення. У цей момент фахівці підказали, що у випадку зупинки бою переможця визначать за записами суддів на момент припинення поєдинку. Це трохи заспокоювало, бо за очками Нужненко безперечно вигравав. Але сам Юрій після травми вирішив не довірятися суддям і провів у восьмому раунді дуже ефектне побиття росіянина. Після того як Нестеренко двічі впав, рефері зупинив двобій, визнавши перемогу українця нокаутом.

      Крім того, публіка чекала на поєдинок ще одного представника компанії National Box Promotion - Заура Байсангурова - за вакантний титул інтернаціонального чемпіона WBC у першій середній вазі. Чеченський боксер, який пов'язує своє майбутнє з Україною, виходив у ринг під пісню «Город Грозный». Його суперник, мексиканець Марк Антоніо Рубіо, заявляв, що приїхав до Києва реабілітуватися за поразку японцеві Оумі й висловлював упевненість у перемозі над Байсангуровим. Утім виявилося, що у заокеанського гостя був лише один рецепт для успіху - приголомшливий початок. І це йому майже принесло результат: Заур пропустив лівий боковий удар і опинився на помості вже у першому раунді. Однак чеченець виявив неабиякий характер і стійкість. Наступні 11 раундів він по-чемпіонському використовував суперника замість боксерської «груші». За оцінкою деяких фахівців, атаки 21-річного боксера з правої руки нагадують Костю Цзю у молодості. Коли судді оголошували перемогу Байсангурова (118:109, 118:109, 118:108), обличчя мексиканця було суцільною гематомою.

      Як повідомив генеральний директор National Box Promotion Олександр Красюк, перший захист титулу інтернаціонального чемпіона WBC Заур Байсангуров проведе, ймовірно, у Німеччині.