ХРОНІКА

20.09.2006
Хокей

      Відкриттям стартового відрізку російської суперліги став ХК МВД із Твері, який у п'яти турах здобув 11 очок і посідає третє місце в турнірній таблиці. Позавчора «міліціонери» з українцем Костянтином Симчуком у воротах переграли «вояків» із ЦСКА — 4:3, а наш захисник Сергій Климентьєв відзначився гольовою передачею.

Теніс

      Драматичною виявилася розв'язка у фінальному матчі розіграшу Кубка федерацій — командного чемпіонату світу серед жінок. У Шарлеруа господарки-бельгійки приймали збірну Італії. Після чотирьох поєдинків рахунок перемог у цьому в протистоянні був нічийний — 2:2. Вирішальною виявилася п'ята, парна, зустріч, у якій за рахунку 6:2, 2:6, 0:2 (третій сет вигравали італійки) травму отримала представниця Бельгії Жюстін Енен-Арден. Друга ракетка світу не змогла продовжити матч, тож Кубком заволоділа команда Італії. У її складі виступали Франческа Ск'явоне, Флавія Пеннетта, Мара Сантанджело й Роберта Вінчі.

* * *

      На турнірі серії WTA — Sunfeast Open у Калькутті (Індія) — в боротьбу за призовий фонд у сумі 175 тис. доларів вступили й двоє українок. Юлія Бейгельзімер у першому колі поступилася ізраїльтянці Ципорі Обзілер — 2:6, 3:6, а Юліана Федак була бита італійкою Альбертою Бріанті — 4:6, 2:6, хоча організатори «посіяли» українку під високим третім номером. Зате у парі наші дівчата здолали дует господарок Лакхані/Бхамбрі — 6:3, 7:5.

Футбол

      Президент київського «Динамо» Ігор Суркіс, який назвав Олександра Алієва після його нічних походеньок «гадьонишем», змінив ставлення до молодого форварда. За словами керівника столичного клубу, у нього відбулася серйозна розмова з футболістом, після чого талановитий гравець отримав «останній шанс». «Я зрозумів, що Алієв дійсно щось зрозумів. Я не думаю, що молодий колумбієць Отальваро, який вийшов у матчі зі «Стяуа», допоміг команді більше , ніж міг би допомогти Алієв, котрий має більший досвід гри в «Динамо». Я вважаю, якщо Алієв візьметься за розум, це буде наше посилення», — вважає Ігор Суркіс.

Баскетбол

      Срібний і бронзовий призери минулого чемпіонату України — «Київ» і «Хімік» — провели у столиці спаринг, який завершився внічию — 75:75. Після цього «вовки» взяли курс на Іспанію, де проведуть ще три товариські матчі.